Σούπα γλυκοπατάτας με αμύγδαλα και σταφίδες

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Υλικά

      • Μερίδες: 6

    Για τη σούπα

      • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
      • 80 γρ. βούτυρο Lurpak
      • 1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε μικρά καρέ
      • 1 πράσο μεγάλο, σε ροδέλες, το άσπρο μέρος μόνο
      • 2 στικ σέλερι, κομμένα σε μικρά καρέ
      • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
      • 1,5 κιλό γλυκοπατάτες καθαρισμένες, κομμένες καρέ
      • 1 ξυλαράκι κανέλας
      • 150 ml κρέμα γάλακτος Arla
      • αλάτι, μαύρο πιπέρι

    Για το σερβίρισμα

    • 80 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
    • λίγο ε.π. ελαιόλαδο
    • 50 γρ. κορινθιακή σταφίδα
    • 70 ml κονιάκ
    • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο τριμμένο
    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND

    Για πρώτο πιάτο στο εορταστικό μας τραπέζι μια βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας με βούτυρο Lurpak και κρέμα γάλακτος Arla είναι ό,τι πρέπει

    Βήμα 1

    Σούπα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο Lurpak και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά ελαφρώς το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι και το σκόρδο. Κατόπιν προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και νερό τόσο όσο να καλυφθούν οι γλυκοπατάτες και τα υπόλοιπα υλικά και ελάχιστα παραπάνω. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες.

    Βήμα 2

    Αφαιρούμε την κανέλα και πολτοποιούμε επιτόπου με ραβδομπλέντερ, ή σε μπλέντερ, μέχρι να αποκτήσει η σούπα λεία υφή. Περνάμε τη σούπα από λεπτό σουρωτήρι και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειαστεί με αλάτι ή πιπέρι. Ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος Arla.

    Βήμα 3

    Σερβίρισμα: Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα με λίγο ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ. Μοιράζουμε τη σούπα ζεστή σε πιάτα ή μπολ και προσθέτουμε από μία κουταλιά γιαούρτι ανακατεμένο με το μοσχοκάρυδο, με αμύγδαλα και σταφίδες.

    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    “Έφυγε” ξαφνικά 53χρονη – Στην Πάτρα η νεκροψία

    Θλίψη σκόρπισε στη Λεπενού η είδηση του θανάτου 53χρονης...

    Αίγιο: Τον “τσάκωσαν” με ηρωίνη και ζυγαριά ακριβείας

    Στη σύλληψη ενός άνδρα περίπου 50 ετών, για παράβαση...

    Θρηνεί η ελληνική δημοσιογραφία: Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο Κώστας Χαρδαβέλλας

    Έφυγε από τη ζωή την Τρίτη ο δημοσιογράφος Κώστας...

    Κυριάκος Βελόπουλος: «Πυρά» στην κυβέρνηση για τις τράπεζες και την ακρίβεια

    Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σχολιάζοντας το θέμα της...
    Best Shop