Τα δεδομένα μπορεί να μοιάζουν τραγικά με αυτά στην αντίστοιχη επίθεση του 2016 σε αγορά του Βερολίνου από την οποία έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, αλλά ο δράστης απέχει πολύ από το προφίλ του ακραίου ισλαμιστή που πλήττει μαλακό ιστό στην καρδιά της Ευρώπης.
Για αρχή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίθουν από αναφορές σε ένα συγκεκριμένο προφίλ χρήστη στο Χ, το οποίο εάν ανήκει στον δράστη, παραμένει άγνωστο γιατί ακόμη ενεργό.
Σε αυτό οι δημοσιεύσεις είναι όλες υποστηρικτικές προς την πολιτική κλειστών συνόρων, υπέρ των ενεργειών του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή και υπέρ των θέσεων του Έλον Μασκ.
Το ανησυχητικό βέβαια είναι το πολεμικού τύπου τυφέκιο που «κοσμεί» την εισαγωγική σελίδα του συγκεκριμένου χρήστη.
Εάν όλα τα δεδομένα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον συγκεκριμένο δράστη είναι αληθή, ο Ταλέμπ από τη Σαουδική Αραβία δεν είναι μία υπόθεση άγνωστη.
Το αφιέρωμα του BBC στον ψυχίατρο που αιματοκύλησε το Μαγδεμβούργο
Τον Ιούλιο του 2019 είχε μάλιστα ενεργά απασχολήσει τον κολοσσό της Βρετανικής ενημέρωσης, το BBC. Σε ένα εκτενές αφιέρωμά του, το βρετανικό μέσο χωρίς να δείχνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του για λόγους ασφαλείας, φιλοξενούσε αφιέρωμα σχεδόν τριών λεπτών (σ.σ. 2:55) για τη δράση ενός Σαουδάραβα στη Γερμανία, ο οποίος βοηθά ανθρώπους να ζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη.
Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα ο Ταλέμπ – ο οποίος φέρεται να είναι ο άνθρωπος που σκόρπισε εχθές τρόμο και θάνατο στην καρδιά της Ευρώπης – δηλώνει πως από ολόκληρο τον Μουσουλμανικό κόσμο μόνο το Ομάν δεν έχει εκδώσει ένταλμα εναντίον του και πως ο ίδιος μέσα από την ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει έχει δώσει διέξοδο ασύλου σε εκατοντάδες ανθρώπους, κυρίως γυναίκες, από τη Σαουδική Αραβία.
Εάν η ισλαμιστική τρομοκρατία μετά από χρόνια «προσπαθειών» έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα τέτοιου τύπου «υβρίδιο» δραστών, που είναι απλά όχι υπεράνω πάσης υποψίας, αλλά έχουν «ευλογηθεί» για τη δράση τους από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης στον κόσμο, τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως ο κίνδυνος είναι μεγάλος όχι μόνο για τη Γερμανία, αλλά και για τη Γαλλία για την οποία ο Νοέμβριος του 2015 και το Μπατακλάν είναι ακόμη νωπά.