Το γεύμα της Πρωτοχρονιάς είναι το πιο επίσημο. Βάζουμε τα καλά μας, στρώνουμε τα ομορφότερα τραπέζια και προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα τα πιο εκλεκτά και νόστιμα φαγητά. Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με πλούσια γεύματα, συνδυάζοντας τα αγαπημένα μας υλικά με φαντασία και δημιουργικότητα.
Το εκλεκτό αλλαντικό που απογειώνει κάθε γιορτινό πιάτο
Ιδιαίτερα αρωματικό και νόστιμο το καπνιστό μπέικον που παράγεται από διαλεκτό κρέας και καπνίζεται παραδοσιακά σε ξύλα οξιάς είναι ιδανικό υλικό για τα γιορτινά γεύματα. Ταιριάζει υπέροχα με το χοιρινό ρολό αφού μπορεί να τυλιχτεί γύρω του, να ψηθεί στον φούρνο και να γίνει τραγανό δίνοντας φοβερή γεύση. Όσο για την αγαπημένη μας γεμιστή γαλοπούλα, το καπνιστό μπέικον NIKAS δε μπορεί να λείπει από καμία συνταγή, κλασσική ή παραλλαγμένη, αφού μπαίνει στη γέμιση και ισορροπεί τέλεια με τον κιμά, το ρύζι, τα μυρωδικά, τα ξερά φρούτα και τους καρπούς.
Το καπνιστό μπέικον βάζει την αρωματική και γευστική πινελιά του και στα υπόλοιπα πιάτα κάνοντας τη διαφορά. Σε μια βελούδινη καστανόσουπα, για παράδειγμα, μερικά τραγανά κυβάκια μπέικον σίγουρα θα δώσουν έξτρα απόλαυση. Μια πίτα σφολιάτας ή μια τάρτα με μπέικον και τυριά σίγουρα θα κλέψουν τις εντυπώσεις. Το ίδιο και ένα κρεμώδες γκρατέν κουνουπιδιού ή ένα αφράτο σουφλέ ζυμαρικών. Ακόμα και μια πλούσια πράσινη σαλάτα με φιλέτα εσπεριδοειδών και βινεγκρέτ μουστάρδας ή ένα κρύο ορεκτικό με γαρίδες και σως γιαουρτιού.
Φιλέτα κοτόπουλου γεμιστά με μπέικον
Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλου από στήθος
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
8 φέτες καπνιστό μπέικον, χοντροκομμένες
100 γρ. κασέρι, χοντροτριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Με ένα μαχαίρι, ανοίγουμε τα φιλέτα οριζόντια. Με ένα πινέλο τα αλείφουμε καλά με τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μπέικον, το κασέρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τη ρίγανη. Μοιράζουμε το μείγμα στα φιλέτα και τα τυλίγουμε σφιχτά. Τα δένουμε με σπάγκο και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Περιχύνουμε με το λάδι και το κρασί, αλατοπιπερώνουμε καλά και ψήνουμε για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Αφήνουμε λίγο να χλυάνουν, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε ζεστά.