ΠΑΤΡΑ: Περίπου 3.000 άτομα έκαναν τραπέζι… χάρη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

    Ημερομηνία:

    Τουλάχιστον 1.000 είναι οι οικογένειες που έκαναν το τραπέζι των Χριστουγέννων με τρόφιμα που πήραν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

    Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Κοινωνικού Οργανισμού ο αριθμός αυτός είναι περισσότερος από την προηγούμενη χρονιά, καθώς οι οικογένειες στα περσινά Χριστούγεννα έφτασαν κοντά τις 900.

    Υπάρχει έτσι μια αύξηση που δεν είναι καθόλου αμελητέα και που δείχνει ότι τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν δεκάδες συνδημότες δεν έχουν τελειώσει, παρά την εικόνα που αποτυπώνουν οι οικονομικές εξισώσεις και οι λογάριθμοι.  Σε επίπεδο ατόμων ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί κοντά στις 2.500 με 2.800.

    Ανάμεσα στους ανθρώπους που μοιράστηκαν τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο ήταν κοντά στις 100 οικογένειες Ρομά, περίπου 30 οικογένειες προσφύγων από την Ουκρανία και περίπου 50 οικογένειες μεταναστών που μένουν στην πόλη μας από χώρες όπως το Ιράκ, η Συρία κτλ και οι οποίες προσπαθούν να προσαρμοστούν και να βρουν εργασία.

    Πέρα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο ο Κοινωνικός Οργανισμός μοιράζει καθημερινά έτοιμες μερίδες φαγητού και σε 270 περίπου άτομα που έχουν διάφορα προβλήματα και δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι που μένουν. Συνολικά ο αριθμός των ατόμων που έκανε Χριστούγεννα μέσα από τις κοινωνικές δομές του Δήμου άγγιξε φέτος τα 3.000 άτομα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυτό είναι το Nο1 αφροδισιακό μπαχαρικό

    Το μοσχοκάρυδο είναι ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται για να διανθίσουμε πολλά...

    «Ο Πλάτωνας θα… τουίταρε;»: Το BBC παρουσιάζει τον «αρχαιοελληνικό οδηγό» για τα social media

    Μπορεί οι Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι να μην είχαν ποτέ την ευκαιρία...

    Εκλογές ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας: Ο Νικόλαος Μαστρονικολής με τον Αντώνη Κουνάβη

    Ο κ. Νικόλαος Μαστρονικολής τάσσεται στο πλευρό του Αντώνη...

    Τα 4 αντικείμενα που πρέπει να κουβαλάς μαζί σου καθημερινά

    Κάποιοι το αποκαλούν τάση, άλλοι τρόπο ζωής ή χόμπι,...