Το σουφλέ πατάτας με τυρί είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα κυρίως γεύμα ή ένα πλούσιο συνοδευτικό. Η κρεμώδης υφή από τις πατάτες σε συνδυασμό με την αλμυρή γεύση του τυριού δημιουργούν έναν ανεπανάληπτο συνδυασμό. Σερβίρετε το σουφλέ πατάτας με μια πράσινη σαλάτα για να δημιουργήσετε ένα πιο ισορροπημένο γεύμα.
Υλικά για τη συνταγή
- 1 κιλό πατάτες
- 3 μεσαία αυγά
- 400 ml κρέμα γάλακτος (35%)
- 200 γρ. τυρί γραβιέρα, τριμμένο
- 100 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
- 50 γρ. βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρούς κύβους.
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζουμε καλά τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
- Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, τα τυριά και το βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψί. Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και το σουφλέ να φουσκώσει.
- Αφήνουμε το σουφλέ να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε. Σερβίρουμε ζεστό.