Γιορτινό οσομπούκο με κόκκινο κρασί και μπαχαρικά

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Υλικά

    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Για το οσομπούκο

    Για το ρύζι

    4 μερίδες οσομπούκο
    30 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
    2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
    2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
    2 καρότα, κομμένα
    3 γαρίφαλα
    4-5 κόκκους μπαχάρι
    1 ξυλάκι κανέλα
    ¼ κουτ. γλυκού σπόρους άγριου κύμινου
    1 φύλλο δάφνης
    2 φλούδες πορτοκαλιού
    200ml κρασί κόκκινο καλής ποιότητας
    150ml χυμός ντομάτας Baresa
    150ml ζωμό κρέατος σπιτικό ή ψυγείου
    αλάτι, πιπέρι
    7-8 στίγματα κρόκο Κοζάνης
    ¼ κουτ. γλυκού κουρκουμά
    1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    100γρ. φρούτα αποξηραμένα (βερίκοκα, χουρμάδες, κ.λπ.)
    1 κουτ. σούπας κουκουνάρι
    2 κουτ. σούπας κάσιους, σπασμένα
    2 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
    ¼ κουτ. γλυκού κανέλα
    300γρ. ρύζι για πιλάφι, βρασμένο
    100γρ. λαδοτύρι
    1 κουτ. σούπας βούτυρο
    αλάτι, πιπέρι

    Μία πληθωρική συνταγή με οσομπούκο, που μπορείτε να σερβίρετε και σε γιορτινά, οικογενειακά τραπέζια.

    Διαδικασία
    Βήμα 1

    Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρέας στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα για 1 λεπτό.

    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND

    Βήμα 2

    Προσθέτετε τα μπαχαρικά, τις φλούδες πορτοκαλιού και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε τον χυμό ντομάτας, τον ζωμό και αλατοπίπερο.

    Βήμα 3

    Κλείνετε με καπάκι και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 2,5 με 3 ώρες μέχρι να δέσει η σάλτσα, ελέγχοντας τακτικά τα υγρά.

    Βήμα 4

    Για το ρύζι: Σε 150ml ζεστό νερό μουλιάζετε τα στίγματα του κρόκου Κοζάνης και τον κουρκουμά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα αποξηραμένα φρούτα, το κουκουνάρι, τα κάσιους και τις σταφίδες, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ξανθύνει το κρεμμύδι. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, το αρωματικό νερό, το βρασμένο ρύζι, αλάτι και τέλος το βούτυρο και το λαδοτύρι τριμμένο.

    Βήμα 5

    Σερβίρετε αμέσως σε πιάτα με το οσομπούκο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 6ης ΥΠΕ: «Σημαντικά έργα το 2024, παραγωγικό το 2025»

    Μία χρονιά ολοκληρώθηκε μια χρονιά με δυσκολίες για την...

    Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την πορεία της υγείας του

    Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την κατάσταση της υγείας του...

    ΠΑΤΡΑ: Οι ταινίες που θα προβάλλει ο “Γυμνός Οφθαλμός” στο Λιθογραφείον τον Ιανουάριο

    Συνεχίζει τις προβολές του ο Γυμνός Οφθαλμός του Νίκου Καββαδία τον...

    ΠΑΤΡΑ: Ερχεται μέσα στο 2025 το LNG – Που θα εγκατασταθούν οι δεξαμενές

    Το 2025 είναι η χρονιά για την Περιφέρεια Δυτικής...
    Best Shop