Συνταγή για πανακότα με βύσσινο – Ένα κλασικό γλυκό, ιδανικό για κάθε περίσταση

    Ημερομηνία:

    Η πανακότα με βύσσινο είναι ένα κλασικό ιταλικό επιδόρπιο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Η κρεμώδης υφή της πανακότας σε συνδυασμό με τη γλυκόξινη γεύση του βύσσινου δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό.

    Υλικά

    Για την πανακότα:

    • 500ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
    • 200ml γάλα πλήρες
    • 100γρ. ζάχαρη
    • 5 φύλλα ζελατίνης
    • 1 βανίλια

    Για το σερβίρισμα:

    • Γλυκό του κουταλιού βύσσινο
    • Φρέσκα βύσσινα (προαιρετικά)
    • Φύλλα δυόσμου (προαιρετικά)

    Οδηγίες

    1. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
    2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά, αλλά όχι να βράσει.
    3. Στύβουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη.
    4. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
    5. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά και το μοιράζουμε σε ατομικά μπολ ή σε μία μεγάλη φόρμα.
    6. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
    7. Αφαιρούμε την πανακότα από το ψυγείο και την ξεφορμάρουμε.
    8. Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο, φρέσκα βύσσινα και φύλλα δυόσμου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σημαντικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων με το νέο μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις

    Σημαντικές βελτιώσεις στις αποδοχές του ένστολου προσωπικού των Ενόπλων...

    Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων – Πρωτοχρονιά 2025

    Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων υποδέχεται το νέο έτος με...

    10ο Bazaar Βιβλίου στη Λέσχη Αναιρέσεις | 10–17 Δεκεμβρίου

    Η Λέσχη Αναιρέσεις διοργανώνει για 10η χρονιά το καθιερωμένο...

    Χωρίς τέλος το θρίλερ με την εξαφάνιση του 33χρονου Αλέξη: Το τελευταίο σημάδι ζωής στον πατέρα του, «μου είπε πως δεν είναι καλά»

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού του 33χρονου...