Συνταγή για πανακότα με βύσσινο – Ένα κλασικό γλυκό, ιδανικό για κάθε περίσταση

    Ημερομηνία:

    Η πανακότα με βύσσινο είναι ένα κλασικό ιταλικό επιδόρπιο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Η κρεμώδης υφή της πανακότας σε συνδυασμό με τη γλυκόξινη γεύση του βύσσινου δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό.

    Υλικά

    Για την πανακότα:

    • 500ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
    • 200ml γάλα πλήρες
    • 100γρ. ζάχαρη
    • 5 φύλλα ζελατίνης
    • 1 βανίλια

    Για το σερβίρισμα:

    • Γλυκό του κουταλιού βύσσινο
    • Φρέσκα βύσσινα (προαιρετικά)
    • Φύλλα δυόσμου (προαιρετικά)

    Οδηγίες

    1. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
    2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά, αλλά όχι να βράσει.
    3. Στύβουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη.
    4. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
    5. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά και το μοιράζουμε σε ατομικά μπολ ή σε μία μεγάλη φόρμα.
    6. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
    7. Αφαιρούμε την πανακότα από το ψυγείο και την ξεφορμάρουμε.
    8. Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο, φρέσκα βύσσινα και φύλλα δυόσμου.
    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι αθλητικές μεταδόσεις του Σαββάτου

    12:25 COSMOTE SPORT 5 HD Moto3 Γκραν Πρι Κατάρ...

    Γιορτή αγάπης το 3ο Πασχαλινό Παζάρι με μαθητικές δημιουργίες στην Πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο

    Γέμισε αγάπη και παιδικά χαμόγελα η Πλατεία Αγίας Λαύρας...

    Inner Wheel Πατρών Βορρά Ρίου: Σήμερα το Γεύμα Αγάπης για το Πάσχα

    Σήμερα Σάββατο του Λαζάρου, 12 Απριλίου, ο Όμιλος Inner...

    Δυτική Ελλάδα: 16χρονος μαθητής έκανε φάρσα για βόμβα στο σχολείο του – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

    Σύλληψη ανήλικου για διασπορά ψευδών ειδήσεων και διατάραξη λειτουργίας...