Γλασαρισμένοι χειμερινοί βολβοί και ρίζες για το πλάι

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Υλικά

    Μερίδες: 4

      • 1 μεγάλο κουνουπίδι (περίπου 600-700 γρ.), κομμένο σε μπουκετάκια
      • 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
      • 1 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρου ελαφρώς κοπανισμένους
      • ½ κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
      • αλάτι
      • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για τη σάλτσα γιαουρτιού

    • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
    • 1 λεμόνι, τον χυμό και το ξύσμα
    • 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
    • 2 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • αλάτι
    • μαύρο πιπέρι
    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND

    Βήμα 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε τα κομμένα καρότα, τις γλυκοπατάτες και τα παντζάρια σε ένα μεγάλο μπολ.

    Βήμα 2

    Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε και ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το μέλι (ή το σιρόπι σφενδάμου), το βαλσαμικό ξίδι, το θυμάρι (ή το δεντρολίβανο), αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

    Βήμα 3

    Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε τα λαχανικά ομοιόμορφα στο ταψί και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35΄-45΄, ανακατεύοντάς τα στα μισά του ψησίματος.

    Βήμα 4

    Τα λαχανικά πρέπει να μαλακώσουν και να καραμελώσουν ελαφρά. Μόλις τα λαχανικά είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγα φρέσκα μυρωδικά από πάνω για έξτρα άρωμα.

    Styling: Κατερίνα Λυκουρέση — Food styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Επιμελητήριο Αχαΐας: Αυτή είναι η νέα 7μελής Διοικητική Επιτροπή – ΟΝΟΜΑΤΑ

    Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η εκλογή της νέας διοικητικής...

    ΙΕΛΚΑ: Πώς κινήθηκαν οι τιμές στα σούπερ μάρκετ τον Δεκέμβριο – Η ακριβή σοκολάτα και ο καφές

    Μειωμένες κατά μέσο όρο 0,94% εμφανίζονται οι τιμές των προϊόντων...

    Αφέθηκε ελεύθερη η Ιταλίδα δημοσιογράφος Τσετσίλια Σάλα που είχε συλληφθεί στο Ιράν

    Ελεύθερη αφέθηκε η Ιταλίδα δημοσιογράφος Τσετσίλια Σάλα, η οποία είχε συλληφθεί στις 19...

    Συνελήφθη 47χρονος που λειτουργούσε ως «εισπράκτορας» χρημάτων σε τηλεφωνικές απάτες στα Ιωάννινα

    Συνελήφθη στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, χθες το βράδυ,...
    Best Shop