Πώς μπορείτε να κάνετε κάθε τηγάνι αντικολλητικό

    Ημερομηνία:

    Αν αποφασίσετε να μαγειρέψετε στο τηγάνι και η επιφάνειά του δεν είναι αντικολλητική, τις περισσότερες φορές, ο καθαρισμός του τηγανιού μετά το μαγείρεμα καταλήγει να παίρνει περισσότερη ώρα απ’ ό,τι το ίδιο το μαγείρεμα.

    Και για να το καταφέρετε αυτό δεν θα χρειαστεί καν να χρησιμοποιήσετε κάποιο έξτρα υλικό ή απαιτητική και κουραστική τεχνική.

    Πώς θα κάνετε το ατσάλινο τηγάνι, αντικολλητικό
    Τοποθετήστε το τηγάνι πάνω από μέτρια προς δυνατή ένταση στο μάτι της κουζίνας. Βάλτε το χέρι σας πάνω από το τηγάνι – προσοχή, μην το ακουμπήσετε και καείτε- για να διαπιστώσετε αν εκπέμπει θερμότητα. Μόλις το τηγάνι κάψει, κάτι που θα χρειαστεί περίπου ένα με δύο λεπτά, είναι η ώρα για το νερό!

    Βρέξτε το χέρι σας με νερό και ραντίστε την καυτή επιφάνεια του τηγανιού. Αν το νερό εξατμιστεί αμέσως, τότε το τηγάνι δεν είναι αρκετά ζεστό. Περιμένετε άλλα 30 δευτερόλεπτα και ξανά δοκιμάστε. Αν το νερό μετατραπεί σε μικρές υδάτινες μπίλιες που μοιάζουν να αιωρούνται ή να χορεύουν πάνω στο τηγάνι, τότε είναι η ώρα να χαμηλώσετε την ένταση της εστίες σε μέτρια προς χαμηλή και να προσθέσετε το βούτυρο ή το λάδι με το οποίο θα μαγειρέψετε το φαγητό σας.

    ICECAP

    Είναι σημαντικό να μην παραλείψετε να χαμηλώσετε την ένταση της εστίας αφού έχετε πετύχει το τεστ με το νερό, γιατί το τηγάνι θα είναι πολύ καυτό και η προσθήκη λιπαρής ουσίας μπορεί να είναι ακόμη και επικίνδυνη.

    Πώς μπορείτε να κάνετε κάθε τηγάνι αντικολλητικό

    Γιατί η παραπάνω αλληλουχία κινήσεων μετατρέπει το ατσάλινο τηγάνι σε αντικολλητικό;
    Όταν το τηγάνι φτάσει σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από αυτή κατά την οποία εξατμίζεται το νερό, τότε ο ατμός από το νερό που θα έρθει σε επαφή με την επιφάνειά του θα δημιουργήσει μια μονωτική στρώση γύρω από το νερό, προστατεύοντάς από την καυτή επιφάνεια.

    Ένα πολύ απλό, αλλά απίστευτα χρήσιμο μαγειρικό tip που απαιτεί μόλις λίγο νερό, ένα πολύ ζεστό τηγάνι, αλλά και την προσοχή μας ώστε να ρυθμίσουμε σωστά την ένταση της εστίας, και να τηγανίσουμε σε συμβατικό ατσάλινο τηγάνι, χωρίς να πρέπει να σπαταλήσουμε τον διπλάσιο χρόνο καθαρίζοντας μετά.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα Πασχαλινά έθιμα στην Αχαϊα – Η ιστορία για των κροτίδων από την παλιά Συναγωγή στην Παντάνασσα και την Ερμού

    του Αχιλλέα Ροδίτη Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ… Το έθιμο με τις…...

    Η επιστήμη πίσω από τον τέλειο οβελία

    Όποιος έχει βρεθεί μπροστά από σούβλα ένα όμορφο πασχαλιάτικο...

    Πρωταθλήτρια ελέγχων η ΑΑΔΕ στην Δυτική Ελλάδα! ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Τα πρωτεία στη φορολογική παραβατικότητα και τη φοροδιαφυγή κατέχει...