Πώς μπορείτε να κάνετε κάθε τηγάνι αντικολλητικό

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Αν αποφασίσετε να μαγειρέψετε στο τηγάνι και η επιφάνειά του δεν είναι αντικολλητική, τις περισσότερες φορές, ο καθαρισμός του τηγανιού μετά το μαγείρεμα καταλήγει να παίρνει περισσότερη ώρα απ’ ό,τι το ίδιο το μαγείρεμα.

    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
    Και για να το καταφέρετε αυτό δεν θα χρειαστεί καν να χρησιμοποιήσετε κάποιο έξτρα υλικό ή απαιτητική και κουραστική τεχνική.

    Πώς θα κάνετε το ατσάλινο τηγάνι, αντικολλητικό
    Τοποθετήστε το τηγάνι πάνω από μέτρια προς δυνατή ένταση στο μάτι της κουζίνας. Βάλτε το χέρι σας πάνω από το τηγάνι – προσοχή, μην το ακουμπήσετε και καείτε- για να διαπιστώσετε αν εκπέμπει θερμότητα. Μόλις το τηγάνι κάψει, κάτι που θα χρειαστεί περίπου ένα με δύο λεπτά, είναι η ώρα για το νερό!

    Βρέξτε το χέρι σας με νερό και ραντίστε την καυτή επιφάνεια του τηγανιού. Αν το νερό εξατμιστεί αμέσως, τότε το τηγάνι δεν είναι αρκετά ζεστό. Περιμένετε άλλα 30 δευτερόλεπτα και ξανά δοκιμάστε. Αν το νερό μετατραπεί σε μικρές υδάτινες μπίλιες που μοιάζουν να αιωρούνται ή να χορεύουν πάνω στο τηγάνι, τότε είναι η ώρα να χαμηλώσετε την ένταση της εστίες σε μέτρια προς χαμηλή και να προσθέσετε το βούτυρο ή το λάδι με το οποίο θα μαγειρέψετε το φαγητό σας.

    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND

    Είναι σημαντικό να μην παραλείψετε να χαμηλώσετε την ένταση της εστίας αφού έχετε πετύχει το τεστ με το νερό, γιατί το τηγάνι θα είναι πολύ καυτό και η προσθήκη λιπαρής ουσίας μπορεί να είναι ακόμη και επικίνδυνη.

    Πώς μπορείτε να κάνετε κάθε τηγάνι αντικολλητικό

    Γιατί η παραπάνω αλληλουχία κινήσεων μετατρέπει το ατσάλινο τηγάνι σε αντικολλητικό;
    Όταν το τηγάνι φτάσει σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από αυτή κατά την οποία εξατμίζεται το νερό, τότε ο ατμός από το νερό που θα έρθει σε επαφή με την επιφάνειά του θα δημιουργήσει μια μονωτική στρώση γύρω από το νερό, προστατεύοντάς από την καυτή επιφάνεια.

    Ένα πολύ απλό, αλλά απίστευτα χρήσιμο μαγειρικό tip που απαιτεί μόλις λίγο νερό, ένα πολύ ζεστό τηγάνι, αλλά και την προσοχή μας ώστε να ρυθμίσουμε σωστά την ένταση της εστίας, και να τηγανίσουμε σε συμβατικό ατσάλινο τηγάνι, χωρίς να πρέπει να σπαταλήσουμε τον διπλάσιο χρόνο καθαρίζοντας μετά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ανήλικες ξυλοκόπησαν 16χρονη και βιντεοσκόπησαν την επίθεση

    Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την...

    Η Ryanair μήνυσε επιβάτη και ζητά 15.000 ευρώ επειδή πτήση άλλαξε αναγκαστικά πορεία λόγω της συμπεριφοράς του

    Η Ryanair μηνύει έναν επιβάτη που, όπως ισχυρίζεται, διέκοψε την πτήση από Δουβλίνο προς Λανθαρότε, ζητώντας...

    Ο Μπάνον στηρίζει Μασκ: Με τα λεφτά του μπορεί να γεμίσει κάθε χώρα στην Ευρώπη με λαϊκιστές

    Η τεράστια περιουσία και η παγκόσμια επιρροή του Έλον Μασκ παρουσιάζονται...

    Τάφους 4.000 ετών και αγάλματα από την εποχή της φαραώ Χατσεψούτ ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο – Δείτε φωτογραφίες

    Η Αίγυπτος ανακοίνωσε νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις που περιλαμβάνουν τάφους υψηλόβαθμων αξιωματούχων πριν από...
    Best Shop