Πατάτες τηγανητές με τον τρόπο της Κρήτης

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Την πρώτη φορά που άκουσα από τον Στέλιο Τριλυράκη να λέει σε πελάτη «μην υποτιμάτε τις τηγανητές πατάτες, κύριε» δεν μπόρεσα να κρατήσω τα γέλια μου, αρκετά θορυβώδη μάλιστα, θα έλεγα. Όχι γιατί οι δικές του αξίζουν πραγματικά τον κόπο -που τον αξίζουν, δηλαδή- αλλά γιατί στ’ αλήθεια, για κάμποσες δεκαετίες, η τηγανητή πατάτα υπήρξε η σταθερά σε κάθε οικογενειακό ή παρεΐστικο τραπέζι ταβέρνας που σεβόταν τον εαυτό του.

    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND
    Ποια είναι όμως η διαφορά στον τρόπο της Κρήτης; Δεν θα αναφερόμουν σε αυτόν, αν οι ταβέρνες της υπόλοιπης Ελλάδας διατηρούσαν ζωντανή τη μνήμη της παλιάς πρακτικής και δεν επέμεναν σε τεχνικές «βράσε, τηγάνισε, άσε να κρυώσει, ξανατηγάνισε» για να γίνουν τραγανές και τρυφερές. Ο τρόπος της Κρήτης λοιπόν -και πολλών «παλιών» ανά την Ελλάδα- είναι απλός: Πολύ και καλό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στο βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς σιγανή φωτιά, όπου οι πατάτες ουσιαστικά βράζουν πριν κάνουν την τραγανή, χρυσαφένια κρούστα τους. Έπειτα, χοντρό θαλασσινό αλάτι -αλάτσι ή ανθός αλατιού- τριμμένο θυμάρι ή ρίγανη και καλή σας όρεξη!

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Στα τέλη του μήνα αναμένονται τα αποτελέσματα σχετικά με τους εορταστικούς τζίρους

    Έναν τεκμηριωμένο απολογισμό σε σχέση με τη λειτουργία της...

    ΠΑΤΡΑ: Ερχεται Καρναβάλι… τελειώνετε με τα έργα!

    Δύο από τις πιο κεντρικές πλατείες της Πάτρας –...

    ΠΑΤΡΑ: Η «μάχη» των αντιδρομήσεων-Τι λένε η αντιδήμαρχος και οι παρατάξεις για την Κανακάρη

    Του Κωνσταντίνου Φλαμή Οι αντιδρομήσεις της Πάτρας εξακολουθούν να προκαλούν...

    Νίκησε και στην Πάτρα ο ΟΦΗ

    Σε ένα ζευγάρι που η πρόκριση είχε ήδη κριθεί...
    Best Shop