Πατάτες τηγανητές με τον τρόπο της Κρήτης

    Ημερομηνία:

    Την πρώτη φορά που άκουσα από τον Στέλιο Τριλυράκη να λέει σε πελάτη «μην υποτιμάτε τις τηγανητές πατάτες, κύριε» δεν μπόρεσα να κρατήσω τα γέλια μου, αρκετά θορυβώδη μάλιστα, θα έλεγα. Όχι γιατί οι δικές του αξίζουν πραγματικά τον κόπο -που τον αξίζουν, δηλαδή- αλλά γιατί στ’ αλήθεια, για κάμποσες δεκαετίες, η τηγανητή πατάτα υπήρξε η σταθερά σε κάθε οικογενειακό ή παρεΐστικο τραπέζι ταβέρνας που σεβόταν τον εαυτό του.

    ICECAP
    Ποια είναι όμως η διαφορά στον τρόπο της Κρήτης; Δεν θα αναφερόμουν σε αυτόν, αν οι ταβέρνες της υπόλοιπης Ελλάδας διατηρούσαν ζωντανή τη μνήμη της παλιάς πρακτικής και δεν επέμεναν σε τεχνικές «βράσε, τηγάνισε, άσε να κρυώσει, ξανατηγάνισε» για να γίνουν τραγανές και τρυφερές. Ο τρόπος της Κρήτης λοιπόν -και πολλών «παλιών» ανά την Ελλάδα- είναι απλός: Πολύ και καλό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στο βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς σιγανή φωτιά, όπου οι πατάτες ουσιαστικά βράζουν πριν κάνουν την τραγανή, χρυσαφένια κρούστα τους. Έπειτα, χοντρό θαλασσινό αλάτι -αλάτσι ή ανθός αλατιού- τριμμένο θυμάρι ή ρίγανη και καλή σας όρεξη!
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ακριβά φάρμακα στο σπίτι: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    Ένα μεγάλο «άνοιγμα» για τη διευκόλυνση χρονίως πασχόντων που...

    Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Ζάκυνθο

    Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε...

    Αυτά είναι τα 5 ζαχαροπλαστεία της Πάτρας που επέλεξε το cantina.gr και το Πρώτο Θέμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ac-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-5-%ce%b6%ce%b1%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%81/

    SIPRI: Οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες γνώρισαν το 2024 την πιο μεγάλη αύξησή τους μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου

    Οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες γνώρισαν το 2024 την πιο μεγάλη αύξησή...