ΣΥΝΤΑΓΗ: Σουφλέ ζυμαρικών με γεύση πίτσα

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Και σουφλέ και πίτσα! Ανακαλύψτε την απόλυτη γεύση με αυτό το σουφλέ πίτσα του chef Γιώργου Τσούλη! Τα ριγκατόνι δημιουργούν μια μοναδική αφράτη βάση και η λιωμένη μοτσαρέλα και το πικάντικο πεπερόνι ανάμεσα σε στρώσεις σάλτσας, κάνουν αυτό το πιάτο ακαταμάχητο!

    Μεριδες 8-10
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ10λ
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ 40λ
    ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

    Υλικά

    500 γρ. ριγκατόνι
    1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
    1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
    800 γρ. ντομάτα κονκασέ
    2 κ.γ. ρίγανη
    1 πιπεριά κόκκινη ή πράσινη, κομμένη σε λωρίδες
    1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες

    650 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
    50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
    50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
    12 φέτες πεπερόνι
    100 γρ. μοτσαρέλα, φρέσκια
    Αλάτι
    Πιπέρι
    ΕλαιόλαδοΤα σκεύη που θα χρειαστείςΜετατροπέας Υλικών

    Εκτέλεση

    1
    Σε μία κατσαρόλα με αρκετά αλατισμένο νερό βράζουμε τα ριγκατόνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι αναγράφει η συσκευασία. Σουρώνουμε, βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
    2
    Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι 2 με 3 λεπτά να μαλακώσει. Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό.
    3
    Συνεχίζουμε ρίχνοντας τη ντομάτα κονκασέ, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και -αφού πάρει μια βράση- χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 5 με 7 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα, τη ρίχνουμε μέσα στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
    4
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
    5
    Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 30×20 εκ. και απλώνουμε τη μισή ποσότητα των ζυμαρικών. Ρίχνουμε τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα, τη μισή παρμεζάνα, τις μισές πιπεριές, τις μισές ελιές και τις μισές φέτες πεπερόνι.
    6
    Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος, προσθέτουμε στην επιφάνεια τα κομμάτια φρέσκιας μοτσαρέλας.
    7
    Ψήνουμε στον φούρνο για 20 με 25 λεπτά, και στη συνέχεια αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρά.
    8
    Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Απανωτές απάτες στην Πάτρα: Βοηθός λογιστή… “σούφρωσε” από γυναίκα 30.000 ευρώ!

    "Βροχή" οι απάτες το τελευταίο 24ωρο στην Πάτρα, με...

    Προς φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων – Το νομοσχέδιο για την κεφαλαιαγορά

    Τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της...

    ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ – ΤΩΡΑ: Φωτιά σε νταλίκα κοντά στο Αντίρριο

    Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπάκτου όταν λίγο μετά...

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: Κατάμεστο το Royal για την βασιλόπιτα της ΝΔ – Παρόντες Ν. Δένδιας και Γιώργος Αυτιάς

    Στην Πάτρα βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ως κεντρικός...
    Best Shop