Φανταστική συνταγή για κεφτεδάκια γαλοπούλας με φασολάκια και ντοματίνια – Ιδανικό πιάτο για όλη την οικογένεια

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Θέλετε να εντάξετε περισσότερες πρωτεΐνες και λαχανικά στη διατροφή σας; Αυτή η συνταγή για κεφτεδάκια γαλοπούλας με φασολάκια και ντοματίνια είναι μια υγιεινή και θρεπτική επιλογή, ιδανική για όλη την οικογένεια. Αυτά τα κεφτεδάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σάντουιτς, σαλάτες, ζυμαρικά και πολλά άλλα.

    Υλικά για τη συνταγή

    • Σπρέι μαγειρικής
    • ¼ φλιτζανιού ξερή ψίχα ψωμιού
    • ¼ φλιτζανιού πλήρες γάλα
    • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
    • 42,5 γραμμάρια τυρί Ασιάγκο, τριμμένο (περίπου 2/3 φλιτζάνι)
    • 35 γραμμάρια κομμένο προσούτο, ψιλοκομμένο
    • 30 γραμμάρια ψιλοκομμένο κρεμμύδι κίτρινο
    • 5 γραμμάρια ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό, συν περισσότερο για γαρνιτούρα
    • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
    • ¾ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, χωρισμένο
    • 454 γραμμάρια γαλοπούλα 93% άπαχη και αλεσμένη
    • 340 γραμμάρια φασολάκια, κομμένα
    • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένες
    • 2 φλιτζάνια ντοματίνια
    • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί Ασιάγκο

    Οδηγίες για τη συνταγή

    1. Προθερμάνετε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία με τη σχάρα τοποθετημένη 15 εκατοστά από την πηγή θερμότητας. Καλύψτε ένα ταψί με σπρέι μαγειρικής.
    2. Ανακατέψτε το ψωμί και το γάλα σε ένα μικρό μπολ.
    3. Ανακατέψτε τα αυγά, το τριμμένο τυρί Ασιάγκο, το προσούτο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το 1/2 κουταλάκι του γλυκού από το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    4. Προσθέστε το μείγμα ψωμιού-γάλακτος και την γαλοπούλα. Ανακατέψτε απαλά με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάστε 24 κεφτεδάκια.
    5. Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε απόσταση 2,5 εκατοστών το ένα από το άλλο στο μισό του ταψιού.
    6. Ανακατέψτε τα φασολάκια, 1 κουταλιά της σούπας από το λάδι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού από το αλάτι και το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Απλώστε ομοιόμορφα στην κενή πλευρά του ταψιού με τα κεφτεδάκια.
    7. Ανακατέψτε τις ντομάτες, 1 κουταλιά της σούπας από το λάδι και το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Αλείψτε ένα ξεχωριστό ταψί με σπρέι μαγειρέματος. Απλώστε τις ντομάτες ομοιόμορφα σε ένα δεύτερο ταψί.
    8. Τοποθετήστε τα ταψιά το ένα δίπλα στο άλλο σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν οι ντομάτες, για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε τις ντομάτες από το φούρνο. Συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν τα κεφτεδάκια και να ψηθούν καλά, για περίπου 7 λεπτά.
    9. Μεταφέρετε τις ντομάτες (μαζί με τυχόν χυμούς ντομάτας στο ταψί) σε ένα μπολ. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και ανακατέψτε απαλά.
    10. Για το σερβίρισμα, τοποθετήστε 1 1/2 φλιτζάνι φασολάκια και 4 κεφτεδάκια σε καθένα από 6 πιάτα. Ρίξτε ομοιόμορφα τις ντομάτες πάνω από τα φασολάκια. Πασπαλίστε ομοιόμορφα με τριμμένο τυρί Ασιάγκο. Γαρνίρετε με μαϊντανό.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γαλλία: Μετωπική σύγκρουση τραμ στο Στρασβούργο- Γίνονται αναφορές για δεκάδες τραυματίες

    Το απόγευμα του Σαββάτου (11.01.2025) στη Γαλλία, όταν 2...

    Φορολογικό «σάρωμα» από την ΑΑΔΕ το 2025 με χιλιάδες υποθέσεις στο στόχαστρο

    Ένα φιλόδοξο σχέδιο εντατικοποίησης των φορολογικών ελέγχων καταρτίζει για το 2025...

    Την Κυριακή το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος στο Δάσος της Στροφυλιάς – Καλόγρια

    Στο Δάσος Στροφυλιάς – Καλόγρια θα διεξαχθεί το Περιφερειακό...

    ΠΑΤΡΑ – 12ο Δημοτικό: Σκάβουν για αρχαία…πριν χτίσουν σχολείο

    Ενα σημαντικό βήμα πραγματοποιήθηκε, χθες, για το θέμα της...
    Best Shop