Χαλβάς με μανταρίνι, γιαούρτι και μέλι

    Ημερομηνία:

    ΜΕΡΙΔΕΣ 7
    ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 1 ώρα και 10 λεπτά

    Υλικά

    300 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
    80 γρ. ελαφρύ ε.π. ελαιόλαδο
    200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
    50 γρ. σταφίδα
    1 κ.σ. ξύσμα μανταρίνι
    Για το σιρόπι
    350 γρ. μέλι
    400 γρ. νερό
    200 γρ. χυμό μανταρινιού
    1 ξυλάκι κανέλα
    1-2 φλούδες μανταρινιού

    Εκτέλεση

    Βήμα 1ο

    Ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.

    Βήμα 2ο

    Παράλληλα ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό για το σιρόπι. Προσθέτουμε το χυμό, το μέλι, την κανέλα και τις φλούδες από το μανταρίνι και σιγοβράζουμε 5 λεπτά.

    Βήμα 3ο

    Όταν το σιμιγδάλι πάρει χρυσαφί χρώμα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη σταφίδα, το γιαούρτι, το ξύσμα και το σιρόπι, με προσοχή όμως γιατί θα κοχλάσει το μείγμα.

     

     

    Βήμα 4ο

    Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ο χαλβάς. Στη συνέχεια τον αδειάζουμε σε φόρμα ή τον μοιράζουμε σε ατομικά φορμάκια. Αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει καλά πριν τον ξεφορμάρουμε και τον σερβίρουμε.

    ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    10 βασικά λάθη που κάνουμε με τα αυγά

    Λατρεύουμε τα αυγά για το πρωινό, το μεσημεριανό αλλά και για...

    Κατάσχεση «παγωμένων» ρωσικών περιουσιακών στοιχείων σχεδιάζει η Ε.Ε. ενόψει της ειρηνευτικής συμφωνίας λέει το Bloomberg

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση διερευνά πιο «επιθετικούς» τρόπους για να αποκτήσει πρόσβαση...

    «Θέλω να σου ξανακάνω μωρό»: Η influencer που γέννησε το παιδί του Μασκ αποκαλύπτει τα μηνύματά του

    Ο Έλον Μασκ] βρέθηκε μπλεγμένος σε μια ακόμη διαμάχη μετά την...

    Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για τις αναρτήσεις που προτρέπουν σε βιαιοπραγίες τη μέρα των συγκεντρώσεων

    Ποινική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών...
    Best Shop