Χαλβάς με μανταρίνι, γιαούρτι και μέλι

    Ημερομηνία:

    ΜΕΡΙΔΕΣ 7
    ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 1 ώρα και 10 λεπτά

    Υλικά

    300 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
    80 γρ. ελαφρύ ε.π. ελαιόλαδο
    200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
    50 γρ. σταφίδα
    1 κ.σ. ξύσμα μανταρίνι
    Για το σιρόπι
    350 γρ. μέλι
    400 γρ. νερό
    200 γρ. χυμό μανταρινιού
    1 ξυλάκι κανέλα
    1-2 φλούδες μανταρινιού

    Εκτέλεση

    Βήμα 1ο

    Ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.

    Βήμα 2ο

    Παράλληλα ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό για το σιρόπι. Προσθέτουμε το χυμό, το μέλι, την κανέλα και τις φλούδες από το μανταρίνι και σιγοβράζουμε 5 λεπτά.

    Βήμα 3ο

    Όταν το σιμιγδάλι πάρει χρυσαφί χρώμα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη σταφίδα, το γιαούρτι, το ξύσμα και το σιρόπι, με προσοχή όμως γιατί θα κοχλάσει το μείγμα.

     

     

    Βήμα 4ο

    Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ο χαλβάς. Στη συνέχεια τον αδειάζουμε σε φόρμα ή τον μοιράζουμε σε ατομικά φορμάκια. Αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει καλά πριν τον ξεφορμάρουμε και τον σερβίρουμε.

    ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ερωτευμένα ζευγάρια της σόουμπιζ απολαμβάνουν τις διακοπές τους… μέχρι το Μπαλί – ΦΩΤΟ

    Από την Ικαρία μέχρι το Μπαλί, τα ερωτευμένα ζευγάρια...

    Σοβαρό τροχαίο για γνωστό πρωταγωνιστή και την οικογένειά του – ΦΩΤΟ

    Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα είχε γνωστός ηθοποιός και μέλη...

    Το ροζ σκάνδαλο που κατέληξε σε κλινική – Η ξανθιά της Περιφέρειας, ο βιομήχανος και το κάταγμα στο πέος

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%84%ce%bf-%cf%81%ce%bf%ce%b6-%cf%83%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b4%ce%b1%ce%bb%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b7%ce%be%ce%b5-%cf%83%ce%b5-%ce%ba%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%b9%ce%ba/

    Αγκαλιά στις διακοπές μετά την πρόταση γάμου – ΦΩΤΟ

    Πριν από λίγο καιρό ο επιχειρηματίας έκανε πρόταση γάμου...