Συνταγή για ζουμερά λουκάνικα με πατάτες – Ένα απολαυστικό πιάτο, έτοιμο σε 30-60 λεπτά

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Ανακαλύψτε τη μαγεία της μεσογειακής κουζίνας με αυτή τη συνταγή για ζουμερά λουκάνικα με πατάτες από τον Rick Stein. Ο διάσημος σεφ, γνωστός για τις ρίζες του στην Κορνουάλη, μας ταξιδεύει στην Ιταλία και παρουσιάζει ένα πιάτο γεμάτο γεύσεις και αρώματα.

    Αυτό το πιάτο, εμπνευσμένο από τα ταξίδια του Rick Stein στην Ιταλία, αποτελείται από λουκάνικα κοκκινιστά και «λεμονάτες πατάτες». Τα φύλλα δάφνης προσθέτουν μια νότα αριστοκρατίας σε αυτό το πιάτο, καθιστώντας το ιδανικό για ένα βραδινό γεύμα ή ένα απολαυστικό πιάτο με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, το Σαββατοκύριακο. Απαιτεί 30 λεπτά έως μία ώρα μαγειρέματος.

    Υλικά

    • 450 γρ. λουκάνικα
    • 4 κουταλάκια της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
    • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και λεπτές φέτες
    • 2 σκελίδες σκόρδου, λεπτές φέτες
    • 750 γρ. μικρές πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε τέταρτα
    • Μισό λεμόνι, ξεφλουδισμένο ξύσμα και μόνο χυμός
    • 4 φρέσκα φύλλα δάφνης
    • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    • 120ml νερό

    Οδηγίες

    1. Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180C. Στη συνέχεια προετοιμάστε τα υλικά σας. Κόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο στη μέση και σε λεπτές φέτες.
    2. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε τέταρτα, στη συνέχεια αφήστε τις στην άκρη. Ξύστε και στύψτε το λεμόνι για αργότερα, μετά προχωρήστε στα λουκάνικα.
    3. Πάρτε ένα πυρίμαχο σκεύος 26 εκατοστών και ζεστάνετε ένα κουταλάκι της σούπας λάδι σε αυτό.
    4. Προσθέστε τα λουκάνικα στο πιάτο και τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Βγάλτε τα σε ένα πιάτο και αφήστε τα στην άκρη.
    5. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και άλλο ένα κουταλάκι της σούπας λάδι στο σκεύος και τηγανίστε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
    6. Ανακατέψτε τις πατάτες, τα λουκάνικα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα φύλλα δάφνης και το μισό ψιλοκομμένο μαϊντανό και αποφύγετε τους μίσχους.
    7. Ρίξτε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.
    8. Ρίξτε το υπόλοιπο λάδι και το νερό, καλύψτε καλά με το καπάκι και ψήστε για 30 έως 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
    9. Αφαιρέστε το ξύσμα λεμονιού και πασπαλίστε με το υπόλοιπο μαϊντανό πριν σερβίρετε.
    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND
    -->

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Michael Dotson (US) & Δημήτρης Ιωάννου-Γιάννης Χριστόπουλος (Blues Cargo) live στην Πάτρα

    Michael Dotson (US) & Δημήτρης Ιωάννου-Γιάννης Χριστόπουλος (Blues Cargo)...

    Μερικές θετικές σκέψεις για τη δεύτερη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ

    Του Νίκου Νικολόπουλου Ο Ντόναλντ Τραμπ γράφει ιστορία ως ο...

    Με επιτυχία ο 13ος Ημιμαραθώνιος Αιγιάλειας

    Με πλέον των 1200 συμμετοχών από όλη την Ελλάδα,...

    ΠΑΤΡΑ: Συλλυπητήρια για την απώλεια του Θεόδωρου Αγγελόπουλου

    Συλλυπητήρια μηνύματα: Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αποστόλης Αγγελής, εκφράζει τη θλίψη του...
    Best Shop