Κωνσταντίνος Τασούλας: «Τιμή και ευθύνη για μένα»

    Ημερομηνία:

    «Ως Πρόεδρος της Βουλής θέτω άμεσα σε κίνηση τις προβλεπόμενες διαδικασίες εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, με πρώτη ημερομηνία ονομαστικής ψηφοφορίας το Σάββατο 25 Ιανουαρίου»
    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του από τον Πρόεδρο της ΝΔ και τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Η πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελεί για μένα μια κορυφαία τιμή όσο και ευθύνη.

    Καθώς έχουμε ήδη μπει σε επίμονα ταραγμένους και αβέβαιους καιρούς, το βλέπουμε αυτό και κοντά μας αλλά και ευρύτερα στον κόσμο, η διαφύλαξη της εθνικής μας ενότητας και η αρμονική λειτουργία των εξουσιών της Πολιτείας γίνονται ακόμη πιο πολύτιμες προϋποθέσεις για τη σταθερότητα και για την προκοπή της χώρας μας. Και αυτές ακριβώς οι προϋποθέσεις ανάγονται κυρίως στην αποστολή που το Σύνταγμα αναθέτει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό και ο όρκος που δίδει περιλαμβάνει και αυτά, αλλά και την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και των δικαιωμάτων των Ελλήνων.

    Τώρα όμως το λόγο έχει η Εθνική Αντιπροσωπεία. Γι’ αυτό και ως Πρόεδρος της Βουλής θέτω άμεσα σε κίνηση τις προβλεπόμενες διαδικασίες εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με πρώτη ημερομηνία ονομαστικής ψηφοφορίας το Σάββατο 25 Ιανουαρίου. Σας ευχαριστώ.»

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πετάς στη λεκάνη της τουαλέτας

    Μπορεί να φαίνεται αθώο να πετάμε σκουπίδια στην τουαλέτα και να...

    Εσυ, τι επίπεδο σεξουαλικής ευεξίας έχεις;

    Οι περισσότεροι από εμάς, όταν σκεφτόμαστε το σεξ και...

    Αμετάβλητα τα όρια ηλικίας για σύνταξη έως το 2029

    Αντίστροφα για χιλιάδες ασφαλισμένους συνεχίζει να μετράει το… ασφαλιστικό...