ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Συνεδριάζει την Πέμπτη η ΚΟ σχετικά με την πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας

    Ημερομηνία:

    Συνεδριάζει αύριο το πρωί, Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, στις 10:30, στην Αίθουσα 111 στη Βουλή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υπό τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, με αντικείμενο την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

    «Είναι η πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση -πέραν του Κων/νου Καραμανλή που ήταν Πρωθυπουργός- που επιλέγει ο Πρωθυπουργός έναν εν ενεργεία βουλευτή του κόμματός του. Εδώ υπάρχει μια απροκάλυπτη επιχείρηση κατά τη γνώμη μου να κοντύνει ο θεσμός του Προέδρου και να έρθει στα κομματικά και προσωπικά μέτρα του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας». Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κώστας Τσουκαλάς, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εμφάνισής του το πρωί στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι η υποψηφιότητα του Κώστα Τασούλα δεν θα υπερψηφιστεί από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο και θα φέρει τη δική του πρόταση.

    Ο κ. Τσουκαλάς έκανε λόγο για μια βαθιά αρνητική καινοτομία και υποστήριξε ότι «η πρόταση του Πρωθυπουργού δείχνει ότι πάει να λύσει τα δικά του εσωκομματικά προβλήματα». «Είναι όμηρος -φαίνεται- ο κ. Μητσοτάκης αφενός των εσωκομματικών του ζητημάτων και αφετέρου της προσωπικής πολιτικής του ανασφάλειας», σχολίασε.

    Απαντώντας σχετικά με το «κυβερνητικό επιχείρημα» ότι ο κ. Τασούλας είχε ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, ο κ. Τσουκαλάς τόνισε: «Έχει καμία σχέση ο Πρόεδρος της Βουλής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Ο Πρόεδρος της Βουλής είναι πάντα από το πρώτο κόμμα που είναι πλειοψηφία. Θα ήταν μικρόψυχο, αν θέλετε, να μην ψηφίσεις τον προερχόμενο από την πλειοψηφία ΠτΒ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχεδόν πάντα είναι από κάποιο άλλο κόμμα».

    Πρόσθεσε ότι «στην προκειμένη περίπτωση σπάει μια επιτυχημένη παράδοση και έχει μονοκομματικά ή και μονοκρατορικά χαρακτηριστικά αυτή η επιλογή: ο κ. Μητσοτάκης παίρνει έναν εν ενεργεία βουλευτή του κόμματός του και επιλέγει να τον εγκαταστήσει στον κορυφαίο πολιτειακό θεσμό». «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το αρ.30 παρ.1, είναι ο ρυθμιστής του πολιτεύματος και πρέπει συνεπώς να μπορεί να συμπυκνώσει την εθνική ενότητα, να εγγυηθεί τη θεσμική ομαλότητα και να αναδεικνύει την ισορροπία του πολιτικού συστήματος», είπε.

    Τέλος, ο κ. Τσουκαλάς αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της πρότασης που θα φέρει το ΠΑΣΟΚ. «Η πρότασή μας θα αντικατοπτρίζει ακριβώς τη λογική μας σε σχέση με τον θεσμό. Ο λόγος που δεν τοποθετηθήκαμε ως τώρα σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα είναι γιατί σεβόμαστε τον θεσμό αλλά και το πρόσωπο της Προέδρου», ανέφερε καταληκτικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σε αυτή την ηλικία είναι πιθανότερο ένας άντρας να απατήσει

    Ηαπιστία είναι ένα κοινό αγκάθι σε πολλές μακροχρόνιες σχέσεις και...

    Παραμένετε σε μία σχέση που δεν αξίζει; Δέκα σημάδια για να το καταλάβετε

    Όλοι έχουμε κάνει σχέση με ανθρώπους που ξέρουμε ότι δεν είναι...

    Ακρίβεια: Χωριάτικη σαλάτα από.. “χρυσάφι” – Από συνοδευτικό έγινε κυρίως πιάτο

        Του Θάνου Κλωνόπουλου Τα παλιά τα χρόνια λέγαμε… «Πιάσε μια χωριάτικη». Σήμερα...

    Beach bars στη Χαλκιδική με «τιμές πίστας», ζώνες χρέωσης και ξαπλώστρες! ΔΕΙΤΕ ΤΙΜΕΣ ΣΟΚ

    Η Χαλκιδική φαίνεται να υιοθετεί με ταχύτητα το μοντέλο τιμολόγησης και...