Ο Αλβανός που δολοφόνησε την Ελένη Τοπαλούδη πρέπει να καταβάλει αποζημίωση €905.000 στους συγγενείς της

    Ημερομηνία:

    Αποζημίωση συνολικού ύψους 905.000 ευρώ στους συγγενείς της Ελένης Τοπαλούδη από τον Αλβανό, ο οποίος σε ηλικία 19 ετών ήταν ο ένας από τους δύο που την δολοφόνησαν τον Νοέμβριο του 2018. επιδίκασε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου αναγνωρίζοντας τη βαθιά ψυχική οδύνη και τον αξεπέραστο πόνο τους.

    Το έγκλημα σημειώθηκε στους Πεύκους Λίνδου της Ρόδου, όπου οι δύο δράστες, ένας 19χρονος τότε Αλβανός κι ένας 21χρονος Έλληνας, πρώτα βίασαν και βασάνισαν την Ελένη για τρεις ώρες, στη συνέχεια προσπάθησαν να καθαρίσουν τον χώρο του εγκλήματος και τελικά την μετέφεραν σε απομονωμένη τοποθεσία. Εκεί, την έριξαν ζωντανή από έναν γκρεμό στη θάλασσα, επιφέροντας τον θάνατό της από πνιγμό, ενώ ήταν ήδη βαρύτατα τραυματισμένη και σε ημικωματώδη κατάσταση. Οι δράστες, καταδικάστηκαν αμετακλήτως, μετά και την απόρριψη της αναιρέσεώς τους, σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και σε 15 χρόνια κάθειρξη. Δεν τους έχει αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

    Οι γονείς της Ελένης, Ιωάννης Τοπαλούδης και Κυριακή Αρμουτίδου, ο αδελφός της, η γιαγιά της και άλλοι συγγενείς, προσέφυγαν στο αστικό δικαστήριο διεκδικώντας αποζημιώσεις για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν. Στην αγωγή τους, που κατατέθηκε σύμφωνα με το άρθρο 932 του Αστικού Κώδικα, υπογραμμίζεται η πρωτοφανής βιαιότητα των πράξεων, καθώς και ο δόλος και η μεθοδικότητα με την οποία οι δράστες προσπάθησαν να αποκρύψουν τις εγκληματικές τους ενέργειες.
    Το δικαστήριο με την απόφασή του θεώρησε την αγωγή ως μη ασκηθείσα ως τον Έλληνα κατηγορούμενο και τον πατέρα του, καθώς η αγωγή, όπως προέκυψε δεν τους είχε επιδοθεί νομότυπα. Απορρίφθηκε, επίσης, η αγωγή ως προς τον πατέρα του Αλβανού κατηγορούμενου και έγινε δεκτή ως προς εκείνον.

    Φλίγκος

    Υποχρεώνει έτσι τον Αλβανό δολοφόνο και βιαστή να καταβάλει τα εξής ποσά:
    -240.000 ευρώ στον πατέρα, Ιωάννη Τοπαλούδη

    • -240.000 ευρώ στη μητέρα, Κυριακή Αρμουτίδου
    • -200.000 ευρώ στον αδελφό της Ελένης Τοπαλούδη
    • -100.000 ευρώ στη γιαγιά της Ελένης Τοπαλούδη
    • -100.000 ευρώ στους κληρονόμους του παππού της Ελένης Τοπαλούδη
    • -25.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους θείους της Ελένης Τοπαλούδη

    Η απόφαση κηρύχθηκε προσωρινά εκτελεστή, εξασφαλίζοντας την άμεση αποκατάσταση, έστω και εν μέρει, για τους ενάγοντες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Πόλεμος αιωνίων» με ανακοινώσεις και καταγγελίες – «Μπαρούτι» το κλίμα πριν τον 4ο τελικό στο ΣΕΦ

    Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τεράστιο προβάδισμα… τίτλου το βράδυ της...

    Η Wanda Nara με μπικίνι σε παραλία της Ibiza

    Η Wanda Nara με μπικίνι σε παραλία της Ibiza

    Η Eve Gale με μπικίνι στις διακοπές της στην Μύκονο

    Η Eve Gale με μπικίνι στις διακοπές της σε...

    Λος Άντζελες: Επεισόδια και συλλήψεις κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης

    Πολλοί άνθρωποι συνελήφθησαν χθες Σάββατο στο Λος Άντζελες επειδή αντιτάχθηκαν σε...