Αυτή η συνταγή είναι, στο μυαλό μου, συνδεδεμένη με παιδικά καλοκαίρια, στο νησί. Είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά και τρώγεται σε ακόμη λιγότερα, όσο είναι ακόμη ζεστοί οι λουκουμάδες.
Το πανεύκολο αυτό μείγμα για λουκουμάδες, με δύο υλικά, γίνεται στη λογική «όσα ml πορτοκαλάδα, τόσα gr αλεύρι». Κατά συνέπεια, ένα κουτάκι με 330 ml θα ανακατευτεί με 330 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Για να μην κολλάει το μείγμα στο κουτάλι, το περνάμε μέσα από το καυτό λάδι, πριν πάρουμε κουταλιά από το κουρκούτι για να τη ρίξουμε στο τηγάνι.
Κορυφαίο topping είναι για μένα το μέλι και η κανέλα, αλλά όταν τους φτιάχνω, πλέον, έχω πρόχειρη και την πραλίνα ή τη λιωμένη σοκολάτα.
Εύκολοι λουκουμάδες
Υλικά:
1 κουτάκι πορτοκαλάδα με ανθρακικό (330ml)
330 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Ανακατεύουμε την πορτοκαλάδα με το αλεύρι και το μίγμα μας είναι έτοιμο!
Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε μπόλικο ηλιέλαιο.
Συνοδεύουμε με μέλι και κανέλα, πετιμέζι, λιωμένη σοκολάτα, καραμέλα ή ότι άλλο σκεφτείτε, όπως παγωτό, ας πούμε.