Πανσέτες ψητές με ψητές πατάτες

    Ημερομηνία:

    Υλικά

    Μερίδες: 4

      • 1,5 κιλό χοιρινή πανσέτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
      • 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
      • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
      • 2 κουτ. σούπας λευκό μπαλσάμικο
      • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
      • 1 κουτ. σούπας μέλι
      • λίγα κλαδάκια θυμάρι, ψιλοκομμένα
      • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
      • 1 πρέζα ρίγανη ξερή

    Για τις πατάτες

    • 10 μικρές πατάτες ίδιου μεγέθους
    • λίγο γιαούρτι στραγγιστό
    • λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • λίγη πάπρικα
    • ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι

    Βήμα 1

    Πανσέτες: Μαρινάρουμε τις πανσέτες σε ένα σκεύος με τα υλικά που έχουμε χτυπήσει καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Τις βγάζουμε από το ψυγείο, τις αφαιρούμε από τη μαρινάδα και τις ψήνουμε σε καυτή λαδωμένη σχάρα σε κάρβουνα για 3-4′ από την κάθε πλευρά ή σε σχαροτήγανο για 10′.

    Βήμα 2

    Πατάτες: Τυλίγουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στα κάρβουνα ή στον φούρνο στους 180° C για περίπου 1 ώρα. Τις χαράζουμε στη μέση, αλατίζουμε και τις γεμίζουμε με γιαούρτι, μαϊντανό και πάπρικα. Σερβίρουμε με τις πανσέτες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η viral τούμπα Ιταλού πολιτικού: Έπεσε σε σκάλα και «έσκασε» με το κεφάλι σε σπάνιο βιτρό ΒΙΝΤΕΟ

    Το περιστατικό έγινε στο Palazzo Piacentini της Ρώμης με «πρωταγωνιστή» τον...

    Σύγχρονοι παλιατζήδες αδειάζουν τα σπίτια από άχρηστα με ένα κλικ και τίποτα δεν πάει χαμένο

    Η φωνή του παλιατζή, στεντόρεια και γνώριμη, αντηχούσε κάποτε...

    Η εξαφάνιση της Αμαλίας Νικολοπούλου: Τέσσερα χρόνια σιωπής και ένα χωριό που κρατά το στόμα του ερμητικό κλειστό

    Στα χωριά του Μελιγαλά, εκεί όπου τα βουνά στέκονται σαν φυσικά...

    Πάτρα: Θρίλερ το πρωί κοντά στην Πλ. Ολγας! Εφιάλτης για γυναίκες

    Χειροπέδες σε έναν άνδρα πέρασαν τα ξημερώματα, στην Πάτρα,...