«Γιατί τα χρόνια τρέχουν χύμα»: Παρουσίαστηκε το βιβλίο του Διονύση Σαββόπουλου

    Ημερομηνία:

    Παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η αυτοβιογραφία του Διονύση Σαββόπουλου «Γιατί τα χρόνια τρέχουν χύμα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Διονύσης Σαββόπουλος συζήτησε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μεγάρου, Γιάννη Βακαρέλη, και τους συγγραφείς Σώτη Τριανταφύλλου και Γιώργο Σκαμπαρδώνη, με συντονίστρια την εκδότρια Άννα Πατάκη.

    «Γιατί τα χρόνια τρέχουν χύμα»: Παρουσίαστηκε το βιβλίο του Διονύση Σαββόπουλου

    «Αυτό που λέμε ”Σαββόπουλος” δεν υπάρχει. Ο Σαββόπουλος είναι ένας ρόλος που τον έπλασα σιγά σιγά με τα χρόνια: Ο τύπος με τα στρόγγυλα γυαλιά, τις τιράντες, αργότερα το γενάκι, που βγαίνει στη σκηνή, φτιάχνει αυτά τα τραγούδια, κάνει σχόλια και λέει ιστορίες. Είναι ο ”Σάββο”, όπως τον έλεγε ο συγχω­ρεμένος ο Τάσος Φαληρέας. Είναι ένας άλλος. Εγώ είμαι εγώ. Χώνομαι πολλές φορές μέσα σ’ εκείνον τον άλλο. Δικός μου είναι. Χωρίς εμένα θα ήταν αέρας κοπανιστός.

    Τώρα όμως τον χρειάζομαι, γιατί μεγάλωσα και θα ’θελα να δω πώς ήμουν πιτσιρίκος, πώς φέρθηκα στον επαγγελματικό μου βίο, πώς ήμουν σαν σύζυγος, πατέρας και παππούς, κι ακόμα πώς ήμουν σαν πολίτης, σαν φίλος και σαν γιος. Σ’ αυτά είναι καλός ο Σάββο. Το ’χει. Σαν ρόλος, και σουξέ είχε και πείρα διαθέτει.

    Τώρα ο ρόλος θα μιλήσει για τον δημιουργό του. Ένα παιχνίδι είναι. Ένα κόλπο. Ελπίζω να το βρείτε διασκεδαστικό».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Χώρισαν μια ανάσα από τα Χριστούγεννα – Αυλαία στη σχέση ζευγαριού της σόουμπιζ

    Η Ανθή Σαλαγκούδη και ο Κοσμάς Κουμιανός δεν είναι πλέον μαζί. Όπως αποκάλυψε το...

    Φορο-καταιγίδα τον Δεκέμβριο: Οι πολίτες θα πληρώσουν 6,5 δισ. ευρώ

    Βαρύ και ασήκωτο είναι το φορολογικό φορτίο του Δεκεμβρίου,...

    Μέσος μεικτός μισθός: Πού θα κυμανθεί το 2026 στην Ελλάδα

    Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2026 προβλέπει ότι τα έσοδα από τον φόρο...

    Ο «Mr Celebrity Skin» μίλησε για τη συνεργασία του με τη Μάρα Δαρμουσλή

    Στο καθιερωμένο φιλανθρωπικό show της Κρίστι Κρανά, που πραγματοποιήθηκε...