Χαμάς: Ανακοίνωσε τα ονόματα των τεσσάρων ομήρων που θα απελευθερώσει αύριο

    Ημερομηνία:

    Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι η οργάνωση θα δώσει στο Ισραήλ σήμερα Παρασκευή (24/1) τα ονόματα των τεσσάρων ομήρων που θα απελευθερωθούν το Σάββατο, στο δεύτερο βήμα ανταλλαγής ομήρων-κρατουμένων της πρώτης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός Ισραήλ-Χαμάς.

    Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Al-Araby του Κατάρ, ο ανώτερος ηγέτης της Χαμάς Ζαχέρ Τζαμπαρίν είπε: «Αύριο θα δώσουμε στους μεσολαβητές τα ονόματα των τεσσάρων ομήρων που θα απελευθερωθούν».

    Θα απελευθερωθούν με αντάλλαγμα 180 Παλαιστίνιους που κρατούνται στο Ισραήλ. Θα είναι η δεύτερη ανταλλαγή από τότε που τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία την περασμένη Κυριακή. Τρεις όμηροι και 90 κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι στην πρώτη ανταλλαγή. Η κατάπαυση του πυρός σταμάτησε τον πόλεμο που ξεκίνησε όταν η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023. Περίπου 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 251 οδηγήθηκαν πίσω στη Γάζα ως όμηροι.

    Η Χαμάς αναμένεται επίσης να ενημερώσει το Ισραήλ για την κατάσταση των υπόλοιπων 30 ομήρων. Ανάμεσά τους η οικογένεια Μπιμπας- δύο γονείς και δύο παιδιά, εκ των οποίων το ένα, ο Kφιρ ήταν 10 μηνών όταν αιχμαλωτίστηκε και είναι ο μικρότερος όμηρος. Δεν είναι σαφές εάν αυτές οι πληροφορίες θα περιλαμβάνουν τα ονόματα ή απλώς τον αριθμό των ζωντανών ή νεκρών ομήρων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το ελληνικό νησί που λατρεύουν οι κυνηγοί θησαυρών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

    Οι κυνηγοί θησαυρών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου λατρεύουν αυτό...

    Πώς το matcha έγινε ο «πράσινος χρυσός» – Από την Ιαπωνία στο TikTok

    Η Ιαπωνία καταναλώνει matcha από τον 12ο αιώνα, αλλά...

    AXAΪΑ: Προχωρά το πρότζεκτ του πεντάστερου – ΦΩΤΟ

    Όχι μόνο δεν εγκαταλείπει τη μίσθωση των εγκαταστάσεων του...

    Η Πάτρα γίνεται καμβάς – Έρχεται το ArtWalk 10

    Η Πάτρα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει για δέκατη (10η) συνεχή...