Financial Times: Δεν κάνει πίσω ο Τραμπ για την Γροιλανδία – Το θυελλώδες τηλεφώνημα με την πρωθυπουργό της Δανίας

    Ημερομηνία:

    Σε έντονη τηλεφωνική επικοινωνία με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να αποκτήσει τη Γροιλανδία, σύμφωνα με πέντε υψηλόβαθμους Ευρωπαίους αξιωματούχους που μίλησαν στους Financial Times.

    ICECAP

    Η συνομιλία, διάρκειας 45 λεπτών, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, με τη Δανή πρωθυπουργό να ξεκαθαρίζει ότι το νησί «δεν είναι προς πώληση». Ο Λευκός Οίκος δεν προέβη σε σχόλιο για την επικοινωνία.
    Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η επικοινωνία πήρε «πολύ άσχημη τροπή». Μία από τις πηγές χαρακτήρισε τη στάση του Τραμπ «φρικτή», ενώ άλλη ανέφερε ότι η συμπεριφορά του ήταν «ακλόνητη». Όπως σημείωσαν, οι Δανοί έχουν πλέον περάσει σε «κατάσταση διαχείρισης κρίσης» μετά την ένταση.

    Πρώην αξιωματούχος της Δανίας υποστήριξε ότι ο Τραμπ απείλησε με στοχευμένους δασμούς κατά της χώρας, γεγονός που επιδείνωσε την ήδη δύσκολη συνομιλία. Παράλληλα, πηγή που ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας σημείωσε ότι «η πρόθεση των ΗΠΑ είναι ξεκάθαρη. Θέλουν τη Γροιλανδία».

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σκληρές εικόνες από την σταύρωση πιστών στις Φιλιππίνες – «Τα πρώτα πέντε δευτερόλεπτα ήταν επώδυνα»

    Εκατοντάδες καθολικοί αλλά και τουρίστες, συγκεντρώθηκαν στο Σαν Πέντρο...

    ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση σε ορνιθολόγους στη Ζάκυνθο: “Απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση του συμβάντος”

    Η πρόκληση σωματικών βλαβών, οι απειλές κατά της ζωής...

    Αγγλία: Πέθανε σε ηλικία 36 ετών ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Τζο Τόμπσον

    Ο πρώην μέσος της Ρoτσντέιλ, Τζο Τόμπσον, πέθανε σε ηλικία 36...

    Χριστίνα Μπόμπα: «Μαστιγωνόμουν» για πολλά χρόνια, με βοήθησε πάρα πολύ η ψυχανάλυση να το ξεπεράσω

    Η Χριστίνα Μπόμπα προχώρησε σε μια προσωπική εξομολόγηση για την...