Financial Times: Δεν κάνει πίσω ο Τραμπ για την Γροιλανδία – Το θυελλώδες τηλεφώνημα με την πρωθυπουργό της Δανίας

    Ημερομηνία:

    Σε έντονη τηλεφωνική επικοινωνία με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να αποκτήσει τη Γροιλανδία, σύμφωνα με πέντε υψηλόβαθμους Ευρωπαίους αξιωματούχους που μίλησαν στους Financial Times.

    Η συνομιλία, διάρκειας 45 λεπτών, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, με τη Δανή πρωθυπουργό να ξεκαθαρίζει ότι το νησί «δεν είναι προς πώληση». Ο Λευκός Οίκος δεν προέβη σε σχόλιο για την επικοινωνία.
    Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η επικοινωνία πήρε «πολύ άσχημη τροπή». Μία από τις πηγές χαρακτήρισε τη στάση του Τραμπ «φρικτή», ενώ άλλη ανέφερε ότι η συμπεριφορά του ήταν «ακλόνητη». Όπως σημείωσαν, οι Δανοί έχουν πλέον περάσει σε «κατάσταση διαχείρισης κρίσης» μετά την ένταση.

    Πρώην αξιωματούχος της Δανίας υποστήριξε ότι ο Τραμπ απείλησε με στοχευμένους δασμούς κατά της χώρας, γεγονός που επιδείνωσε την ήδη δύσκολη συνομιλία. Παράλληλα, πηγή που ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας σημείωσε ότι «η πρόθεση των ΗΠΑ είναι ξεκάθαρη. Θέλουν τη Γροιλανδία».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ζελένσκι: Νέα τριμερής συνάντηση Ουκρανίας, ΗΠΑ και Ρωσίας στο Αμπού Ντάμπι στις 4 Φεβρουαρίου

    ΗΠΑ, Ρωσία και Ουκρανία αναμένεται να κάτσουν ξανά στο τραπέζι του...

    Απίθανο σκηνικό σε αγώνα πυγμαχίας: Αθλητής δέχθηκε μπουνιά και του έφυγε η περούκα

    Στη Νέα Υόρκη σε αγώνα πυγμαχίας ανάμεσα στον Τζάρελ Μίλερ και...

    Σία Κοσιώνη: «Ο Ιανουάριος ήταν δύσκολος αλλά τα καταφέραμε» έγραψε για την περιπέτεια υγείας της

    Η Σία Κοσιώνη αναρρώνει σε ιδιωτικό νοσοκομείο και όπως φαίνεται μετράει...

    Θρίλερ στη Νέα Πέραμο: Νεαρός άνδρας εντοπίστηκε νεκρός

    Συναγερμός σήμανε την Κυριακής 01.02.2026, για σορό που εντοπίστηκε από περαστικό...