Σήμερα η κηδεία για τον Πατρινό καπετάνιο – Αφησε πίσω 3 κορίτσια ηλικίας 4 – 9 ετών!

    Ημερομηνία:

    Πένθος σκόρπισε σε όλη τη ναυτική οικογένεια ο πρόωρος και ξαφνικός θάνατος του καπετάνιου Φώτη – Ανδρέα Κουλαξή, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή στις 28 Δεκεμβρίου 2024.

    Ο Φώτης Κουλαξής ήταν επί σειρά ετών πλοίαρχος και ξαφνικά, ενώ βρισκόταν εν πλω στις Φιλιππίνες, πέθανε, από παθολογικά αίτια, σκορπίζοντας θλίψη σε όλους για τον πρόωρο χαμό του.

    Χάθηκε

    Δύο ήταν οι μεγάλες αγάπες του εκλιπόντος. Η μία, η οικογένειά του, που υπεραγαπούσε και η άλλη η θάλασσα και για αυτό από μικρός αποφάσισε να μπαρκάρει. Με σκληρή δουλεία και ζήλο ανέβηκε γρήγορα στην ιεραρχία και έτσι εδώ κι αρκετά χρόνια ήταν πλοίαρχος σε εμπορικά πλοία του εφοπλιστή Αγγελικούση. Συνήθιζε να κάνει ταξίδια υπερατλαντικά και είχε επισκεφτεί χώρες όπως η Κορέα, οι Φιλιππίνες, η Αμερική, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αυστραλία και είχε γυρίσει σχεδόν όλο τον κόσμο.

    Φλίγκος

    Οσοι τον γνώριζαν μιλούν για έναν ευτυχισμένο άνθρωπο, που συνεχώς έλεγε αστεία και ήταν εξαιρετικός επαγγελματίας.

    Η κηδεία του θα γίνει σήμερρα Σάββατο πρωί (10.30), από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, όπου φίλοι, συγγενείς και η οικογένειά του θα του πουν το τελευταίο «αντίο», ενώ η ταφή θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο Πατρών.

    Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

    Ο Φώτης Κουλαξής ήταν άνθρωπος της προσφοράς και προσπαθούσε όσο ήταν στην ξηρά να βοήθα αδύναμους συνανθρώπους. Εκτός από τις διάφορες κοινωνικές δράσεις που είχε κάνει κατά το παρελθόν, αυτό που ξεχωρίζει είναι το γεγονός που συνέβη το Πάσχα του 2024.

    Τότε, το πλοίο που ήταν πλοίαρχος ο Ανδρέας Κουλαξής βρισκόταν στις Φιλιππίνες και πήρε σήμα για φλεγόμενο πλοίο που βρισκόταν κοντά και πάνω του υπήρχαν περισσότερα από 20 άτομα που ήταν το πλήρωμα. Με κίνδυνο τη ζωή του, το καράβι πλησίασε και με συντονισμένες κινήσεις, βρέθηκε κοντά και περισυνέλεξε το πλήρωμα πριν συμβούν τα χειρότερα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Σύριγγες και χρήση ναρκωτικών σε Πλατεία της Πάτρας – ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

    Εικόνες που σοκάρουν στην Πλατεία Ψαροφαϊου! Αναγνώστης της «Πολιτείας»...

    ΣΥΝΤΑΓΗ: Γίγαντες φούρνου με μείγμα tikka masala και ελιές

    Υλικά Μερίδες: 4 300 γρ. γίγαντες 100 γρ. κρεμμύδι ξερό,...

    Παγκόσμια αναγνώριση για το μαγαζί του καθηγητή σεισμολογίας Ακη Τσελέντη στο Φισκάρδο – ΦΩΤΟ

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%bd%cf%8e%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b1%ce%b6%ce%af-%cf%84%ce%bf/