Έξυπνοι τρόποι για αξιοποιήσετε το ψωμί που περίσσεψε

    Ημερομηνία:

    Το ψωμί βρίσκεται σε κάθε ελληνικό τραπέζι και συνοδεύει κυρίως τα λαδερά φαγητά.

    Αρκετές φορές, αγοράζουμε μεγαλύτερη ποσότητα ψωμιού από αυτήν που χρειαζόμαστε, με αποτέλεσμα, μετά από λίγες ημέρες να χάσει την αφράτη υφή του.

    Ωστόσο, υπάρχουν έξυπνοι τρόποι για να αξιοποιήσετε το ψωμί που περίσσεψε.

    Παξιμάδια

    Μια λύση είναι να φτιάξετε παξιμάδια, που αποτελούν ιδανική επιλογή για σνακ όλες τις ώρες τις ημέρας.

    Κεφτεδάκια

    Οι περισσότερες νοικοκυρές αξιοποιούν το ψωμί που περίσσεψε για να φτιάξουν κεφτεδάκια.

    Έτσι, μπορείτε να βάλετε την ψίχα του ψωμιού στην κατάψυξη και την χρησιμοποιήσετε όταν έρθει η στιγμή να φτιάξετε λαχταριστά κεφτεδάκια.

    Τριμμένη φρυγανιά

    Επίσης, μπορείτε να ψήσετε το ψωμί στον φούρνο ώστε να φτιάξετε φρυγανιές. Στη συνέχεια, βάλτε τις φρυγανιές στο μπλέντερ, ώστε να έχετε τριμμένη φρυγανιά. Η τριμμένη φρυγανιά είναι χρήσιμη σε αρκετές συνταγές. Για παράδειγμα, μπορείτε να πανάρετε το στήθος κοτόπουλου ή το χοιρινό σνίτσελ, ώστε να απογειώσετε την γεύση των πιάτων σας και να αποκτήσουν χρυσαφένια κρούστα.

    Κρουτόν

    Μπορείτε να φτιάξετε κρουτόν, που αποτελεί ιδανική επιλογή για να συνοδέψετε τις σαλάτες καθώς και τις σούπες σας. Κόψτε το ψωμί σε μικρά κομμάτια και ψήστε το στο φούρνο με ελάχιστο λάδι. Μ΄ αυτό τον τρόπο θα απολαύσετε σπιτικά και τραγανά κρουτόν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Παρασκευή Κερασιώτη: Gypsy soul

    Για τις ανάγκες μιας ακόμη επαγγελματικής φωτογράφισης πόζαρε η...

    ΠΑΤΡΑ: Είναι 97 ετών και ψήφισε στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

    Η Γιώτα Ζέβλα, 97 ετών, δεν ψήφισε απλώς στην...

    Δυτική Αχαΐα: Συνελήφθη μέλος εγκληματικής οργάνωσης για απάτες σε πολίτες

    Συνελήφθη, το βράδυ της Παρασκευής 6 Ιουνίου, σε περιοχή...

    Φτάνει με τη μέτρηση χοληστερόλης, λένε οι ειδικοί – Ποιοι είναι οι νέοι δείκτες αίματος που πρέπει να μετράμε

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%86%cf%84%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%ad%cf%84%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81%cf%8c%ce%bb%ce%b7%cf%82-%ce%bb%ce%ad%ce%bd/