Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που μπορείτε να ετοιμάσετε μέσα σε σχεδόν 15 λεπτά. Το ψητό κοτόπουλο με πέστο είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την απλότητα με την εκλεκτή γεύση. Το άρωμα του βασιλικού και η πλούσια γεύση του πέστο δίνουν στο κοτόπουλο μια μοναδική γευστική νότα.
Υλικά για τη συνταγή
- 2 μικρά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και δέρμα (περίπου 150 γραμμάρια)
- ½ λεμόνι, ξύσμα και χυμός
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κολοκύθι, κομμένο διαγώνια σε φέτες 1cm
- 1 κίτρινη πιπεριά (ή μισή κόκκινη και μισή κίτρινη), χωρίς σπόρους και κομμένη σε κομμάτια 2cm
- 4 μικρά κλαδιά ντοματίνια, το καθένα με περίπου 5 ντομάτες
- 1 μεγάλη χούφτα ρόκα
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο πέστο βασιλικού
- αλάτι θαλασσινό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες για τη συνταγή των 15 λεπτών
- Βάλτε τα στήθη κοτόπουλου σε μια σανίδα και καλύψτε τα με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα. Χτυπήστε τα με έναν πλάστη μέχρι να έχουν πάχος κάτω από 2cm σε όλη την επιφάνεια.
- Βάλτε τα σε ένα μπολ, προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα φύλλα θυμαριού, 1 κουταλιά της σούπας από το λάδι, μια καλή πρέζα αλάτι και άφθονο πιπέρι.
- Γυρίστε το κοτόπουλο στη μαρινάδα και αφήστε το να μαριναριστεί καλυμμένο στο ψυγείο για 5 λεπτά.
- Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σχάρας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε το κοτόπουλο στο καυτό τηγάνι και μαγειρέψτε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθεί καλά.
- Ρίξτε το κολοκύθι, την πιπεριά και τις ντομάτες σε ένα καθαρό μπολ με το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπερώστε.
- Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε πιάτο και αφήστε το να ξεκουραστεί. Προσθέστε τα λαχανικά στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς και να μαλακώσουν.
- Επιστρέψτε στο δεύτερο μπολ ανάμειξης, προσθέστε το πέστο και τη ρόκα και ανακατέψτε ελαφρά.
- Κόψτε το κοτόπουλο σε χοντρά κομμάτια και το τοποθετήστε το από πάνω.