Η πρόταση Τεμπονέρα στον προοδευτικό χώρο για συμπόρευση

    Ημερομηνία:

    Να προκύψει μια κοινή, διαρκής συντονιστική Επιτροπή όσων κομμάτων του προοδευτικού χώρου επιθυμούν να εμπλακούν στο διάλογο, προτείνει ο Διονύσης Τεμπονέρας.

    Πρόταση σε όσα κόμματα του προοδευτικού χώρου επιθυμούν να εμπλακούν στον διάλογο κατέθεσε ο Διονύσης Τεμπονέρας, με προοπτική ακόμη και την εκλογική συμπόρευσή τους.

    Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη σύσταση μίας επιτροπής που δεν θα επεξεργάζεται ιδεολογικά ζητήματα, αλλά προγραμματικές προτάσεις και δράσεις, μέσα και έξω από τη βουλή, με σχέδιο και συντονισμένη δράση. Μάλιστα, ο ίδιος επισημαίνει ότι η πρωτοβουλία πρέπει να ληφθεί εντός Φεβρουαρίου και όχι τον Μάιο.

    Αναλυτικά η πρόταση του Δ. Τεμπονέρα:

    Τι προτείνω:

    1.Να προκύψει μια κοινή, διαρκής συντονιστική Επιτροπή όσων κομμάτων του προοδευτικού χώρου επιθυμούν να εμπλακούν στο διάλογο, με τη συμμετοχή-συμβολή των μεγαλύτερων κοινωνικών εκφράσεων(ΓΣΣΕ, Επιμελητήρια, Ενώσεις Καταναλωτών, αυτοδιοίκηση, Ινστιτούτα-Think Tanks, προσωπικότητες). Προσθέτουμε μικρές συνδικαλιστικές δυνάμεις που έχουμε και συμμαχίες πολιτικές (ΚΟΣΜΟΣ – ΠΡΑΤΤΩ-ΚΑΤΣΕΛΗ κ.λπ.) για ορατότητα.

    2. Η Επιτροπή έχει ως αποκλειστικό στόχο την επεξεργασία προγραμματικής συμφωνίας των κομμάτων του προοδευτικού χώρου σε βασικούς άξονες πολιτικής (ακρίβεια-οικονομία-παραγωγική ανασυγκρότηση, δημοκρατικοί θεσμοί, στήριξη κοινωνικού κράτους, εξωτερική πολιτική-διεθνείς εξελίξεις).

    3. Τα κόμματα συμμετέχουν στο διάλογο διατηρώντας την πολιτική και οργανωτική τους αυτοτέλεια. Η Επιτροπή δεν επεξεργάζεται ιδεολογικά ζητήματα, αλλά προγραμματικές προτάσεις και δράσεις μέσα και έξω από τη βουλή με σχέδιο και συντονισμένη δράση.

    4. Η επίτευξη προγραμματικής συμφωνίας θα καταλήξει σε δεσμευτικό προεκλογικό πρόγραμμα, που μπορεί, να οδηγήσει σε εκλογική συμπόρευση των κομμάτων του προοδευτικού χώρου.

    5. Τα πρόσωπα και οι ρόλοι ακολουθούν και καθορίζονται μέσα από ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες στον κατάλληλο χρόνο, μακριά από εγωισμούς και περιχαρακώσεις.».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    10ο Bazaar Βιβλίου στη Λέσχη Αναιρέσεις | 10–17 Δεκεμβρίου

    Η Λέσχη Αναιρέσεις διοργανώνει για 10η χρονιά το καθιερωμένο...

    Χωρίς τέλος το θρίλερ με την εξαφάνιση του 33χρονου Αλέξη: Το τελευταίο σημάδι ζωής στον πατέρα του, «μου είπε πως δεν είναι καλά»

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού του 33χρονου...

    Νίκος Νικολόπουλος! Μία συνέντευξη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τα σκάνδαλα… που θα συζητηθεί

    Ερώτηση : Κύριε Νικολόπουλε, πάμε κατευθείαν στο θέμα που...

    Λακωνία: Διάσωση 13χρονης που έπεσε σε πηγάδι στις Κροκεές

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης ενός 13χρονου κοριτσιού...