Αυτή η συνταγή για αυγά σκραμπλ με σπανάκι και λάχανο kale είναι ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο και θρεπτικό πρωινό γεύμα ή δείπνο. Ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο, πλούσιο σε πρωτεΐνες, που αξίζει να δοκιμάσετε.
Υλικά για τη συνταγή
- 4 μεγάλα αυγά
- 75 ml κρέμας γάλακτος
- ½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
- 40 γρ. λάχανο kale, ψιλοκομμένο
- 1½ κουταλάκι του γλυκού καυτερό μείγμα μπαχαρικών
- 50 γρ. φύλλα σπανακιού
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες για τη συνταγή
- Χτυπήστε τα αυγά, την κρέμας γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ.
- Τοποθετήστε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέστε το λάχανο με μια σταγόνα νερό και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Πασπαλίστε με το μείγμα μπαχαρικών, μια πρέζα αλάτι και προσθέστε το σπανάκι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό ή μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
- Ρίξτε το μείγμα των αυγών και αφήστε το να σταθεί για λίγα δευτερόλεπτα, στη συνέχεια ανακατέψτε απαλά μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά και να ψηθεί ελαφρώς. Για να είναι μαλακά τα αυγά, οπότε προσέξτε να μην τα μαγειρέψετε υπερβολικά.
- Σερβίρετε αμέσως όσο είναι ζεστό.