Σαντορίνη – Ντινόπουλος: Η “κόκκινη” ζώνη στο Αρμένι και τα επικίνδυνα βράχια (βίντεο)

    Ημερομηνία:

    Οι σεισμοί φαίνεται να μην έχουν τέλος στην Σαντορίνη, με τους κατοίκους αλλά και τους ειδικούς να ανησυχούν αφού έχει μετραπεί σε νησί – φάντασμα. Όπως ήταν φυσικό, η λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων στα νησιά των Κυκλάδων έχει ανασταλεί καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι επέλεξαν να φύγουν άρον -άρον από το νησί.

    Τα επικρατέστερα σενάρια αναφέρουν ότι ένας δυνατός σεισμός των 6 Ρίχτερ, σύμφωνα με τον Καθ. Γεωλογίας, Δημήτρη Παπανικολάου δεν είναι δύσκολο στο να σημειωθεί καθώς ένας σεισμός 6 Ρίχτερ είναι 32 φορές μεγαλύτερος από έναν σεισμό 5 Ρίχτερ.

    Φλίγκος

    Ο ΑΝΤ1 για μια ακόμα φορά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων. Ο απεσταλμένος του σταθμού μας Αργύρης Ντινόπουλος μας μεταδίδει την εικόνα που επικρατεί στο Αρμένι, κάτω από την Οία.

    Ο ΑΝΤ1 και ο Αργύρης Ντινόπουλος στην Σαντορίνη 


    “Είμαστε στο Αρμένι, κάτω από την Οία. Η περιοχή αυτή, το σημειό αυτό εδώ πέρα θεωρείται το πιο επικίνδυνο σημείο της Σαντορίνης, είναι η “κόκκινη” περιοχή, η απαγορευμένη γι αυτό και υπάρχουν παντού κόκκινες κορδέλες που απαγορεύουν την πρόσβαση. Ο λόγος είναι προφανής, είναι ακριβώς όπως είπαμε κάτω από την Οία και τα βράχια κυριολεκτικά κρέμονται πάνω από αυτόν ορμίσκο. Υπάρχουν προστατευτικά δίχτυα. Η πρόσβαση είναι δυνατή και είναι και πολύ πιο ασφαλής δια θαλάσσης. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι η σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών δεν έχει φέρει μείζονες κατολισθήσεις στην περιοχή. Βλέπει κανείς κάποιες αποκολλήσεις βράχων. Σε κάθε περίπτωση, αυτό εδώ το σημείο είναι η πιο απαγορευμένη θα έλεγε κανείς, περιοχή της Σαντορίνης”.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: “Μαχαιρώματα” στον Εμπορικό Σύλλογο

    Την αρχή έκανε  μεσοβδόμαδα η πρώην πρόεδρος του Συλλόγου,...

    Αποκλειστικό! Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Νίκος Συρίγος με μαγιό σε παραλία της Μυκόνου – Φωτογραφίες

    Τον απόλυτα έρωτα ζουν η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ο Νίκος Συρίγος και πλέον...

    MAD VMA 2025: Η εμφάνιση της Αφροδίτης Γεροκωνσταντή στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της

    Στο Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου – Tae Kwon Do...

    Νέα στρατηγική της G7 για τα κρίσιμα ορυκτά απαντώντας στους περιορισμούς της Κίνας

    Η Ομάδα των Επτά (G7) προσπαθεί να ενισχύσει τις...