Συνταγή για πεντανόστιμη μηλόπιτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης

    Ημερομηνία:

    Απολαύστε μια κλασική μηλόπιτα χωρίς ενοχές. Αυτή η συνταγή αποκτά φυσική γλυκύτητα από τους χουρμάδες, οι οποίοι είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Παράλληλα, η προσθήκη μηλόξυδου βοηθά στην ενίσχυση της γεύσης. Μάθετε πώς να φτιάξετε μια υγιεινή και νόστιμη μηλόπιτα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

    Υλικά για τη συνταγή

    • 2 φύλλα σφολιάτας (23 εκ.)
    • 5 χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
    • 2-4 κουταλιές της σούπας νερό
    • 5 μήλα (μεσαία, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες)
    • 3 κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο
    • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

    Οδηγίες για τη συνταγή

    1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C. Αφήστε τα φύλλα σφολιάτας να ξεπαγώσουν ελαφρώς σε θερμοκρασία δωματίου.
    2. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, πολτοποιήστε τους χουρμάδες με λίγο νερό μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρευστη πάστα.
    3. Ανακατέψτε την πάστα χουρμάδων με τα μήλα, το μηλόξυδο και την κανέλα.
    4. Τοποθετήστε το μείγμα μήλων σε ένα από τα φύλλα σφολιάτας. Καλύψτε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέστε τις άκρες με ένα πιρούνι. Χαράξτε το πάνω μέρος με ένα μαχαίρι δημιουργώντας μερικές σχισμές.
    5. Ψήστε για 45-55 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσουν τα μήλα.
    6. Αφήστε την μηλόπιτα να κρυώσει εντελώς πριν τη σερβίρετε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος

    Την τελευταία του πνοή άφησε το Σάββατο 28 Ιουνίου...

    ΠΑΤΡΑ: Οι φωτιές στον καταυλισμό ρομά… και ο Χρυσοχοϊδης

    Ακούσαμε τον κ. Χρυσοχοϊδη να λέει προ ημερών πώς...

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΙΤΣΗΣ: Ο μαθητής του 2ου ΕΠΑΛ ΠΑΤΡΩΝ και αθλητής του ράγκμπι που έπιασε τα 18.000 μόρια!

    Είναι ο Γιώργος Νικολίτσης μαθητής του 2ου ΕΠΑΛ Πατρών...

    ΠΑΤΡΑ: “Βανδάλισαν” το ΣΤΟΠ – Κίνδυνος τροχαίου

    Εχουμε κατά καιρούς αναφέρει πώς πολλά σήματα της Τροχαίας...