ΠΑΤΡΑ: Εχουν βρει τον μπελά τους οι ταξιτζήδες! Μπαράζ κλοπών

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Στο στόχαστρο των «µακρυχέρηδων» έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστηµα οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί των Ταξί. Σύµφωνα µε όσα καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, τις τελευταίες µέρες έχει καταγραφεί µπαράζ κλοπών σε σταθµούς Ταξί σε διάφορες περιοχές της Πάτρας. Οι επιτήδειοι, εκµεταλλεύονται το γεγονός ότι οι οδηγοί είναι έξω από τα αυτοκίνητα τους και είτε συζητούν είτε πηγαίνουν να αγοράσουν καφέ και τα αφήνουν ξεκλείδωτα.

    Πώς δρουν

    Μόλις επιστρέφουν οι οδηγοί στα ταξί τους, διαπιστώνουν πως τους λείπουν τσαντάκια µε χρήµατα, κερµατοθήκες, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά τους αντικείμενα και έγγραφα. «Συνάδελφοι, όταν απομακρύνεστε από τα οχήµατά σας να τα κλειδώνετε, και ας είστε και δίπλα», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα µέλη του Σωµατείου, εφιστώντας µεγάλη προσοχή καθώς οι εν λόγω δράστες καραδοκούν. Αξίζει να αναφερθεί πως είναι σύνηθες φαινόμενο, λόγω της πολύωρης αναµονής στις πιάτσες, οι οδηγοί ταξί να βγαίνουν από τα οχήματα τους και να συνομιλούν µε τους συναδέλφους τους, γεγονός που εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι και αφαιρούν διάφορα αντικείμενα.

    Πλατεία Βουδ και Παπανδρέου

    Τα δύο τελευταία περιστατικά σημειώθηκαν σε πλατεία Βουδ και πλατεία Παπανδρέου. Μάλιστα, στο πρώτο περιστατικό ο δράστης κατάφερε να αποσπάσει από τον οδηγό ένα μεγάλο ποσό χρημάτων το οποίο είχε στο αμάξι του προκειμένου να βγάλεις εις πέρας κάποιες υποχρεώσεις του. Στο δεύτερο περιστατικό ο ανήλικος Ρομά άρπαξε από το ΙΧ του οδηγού μερικά χρήματα και ορισμένα πολύτιμα αντικείμενα.

    «Έλλειψη αστυνόμευσης»

    Για έξαρση της παραβατικότητας έκανε λόγο ο Πρόεδρος των Ταξί Πάτρας Γιώργος Σίδερης τις τελευταίες ημέρες αναλύοντας στον MAX Fm 93,4 το προφίλ των δραστών που έχουν διαπράξει κλοπές σε ταξί σε διάφορες πιάτσες της πόλης.

    «Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε μια έξαρση της παραβατικότητας κυρίως από ανήλικους Ρομά οι οποίοι καραδοκούν στις πιάτσες. Εμείς, καθόμαστε αρκετές ώρες έξω από τα αυτοκίνητα μας και έτσι αυτοί αρπάζουν την ευκαιρία ώστε να κλέψουν διάφορα αντικείμενα από εμάς τρυπώνοντας πολλές φορές από την πόρτα του συνοδηγού» ενώ αναφορικά με το προφίλ των δραστών τόνισε: «Είναι κυρίως ανήλικοι όπως φαίνεται και από τις κάμερες οι οποίοι εκμεταλλεύονται την έλλειψη της αστυνόμευσης ως επί το πλείστον τις βραδινές ώρες. Γνωρίζουν φυσικά ότι δεν θα έχουν επιπτώσεις σύμφωνα με τον νόμο και αυτό το εκμεταλλεύονται. Τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται σε περιοχές όπως στις πιάτσες της Αγίας Σοφίας, των Ζαρουχλεΐκων αλλά και στην πλατεία Παπανδρέου. Παντού γίνεται σε όλες τις περιοχές. Τα τελευταία περιστατικά έχουν γίνει πλατεία Βουδ και πλατεία Παπανδρέου».

    «Έχει ξεφύγει η κατάσταση»

    Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Πρόεδρος των Ταξί 450.000 Γιώργος Παπακωνσταντινόπουλος.

    «Κατά 90% οι κλοπές που έχουν σημειωθεί είναι από Ρομά, ενώ λιγότερες είναι από ναρκομανείς. Φαίνεται πως τα νεαρά άτομα σήμερα δεν έχουν πάρει την βασική εκπαίδευση και ότι έχουν οργανωμένο σχέδιο. Δεν διστάζουν δηλαδή να μπαίνουν κρυπτόμενοι στα Ταξί και ξέρουν που ακριβώς έχουν βάλει οι οδηγοί τα προσωπικά τους αντικείμενα. Έχει ξεφύγει η κατάσταση. Παλιά υπήρχε μια ισορροπία γιατί υπήρχε ο φόβος. Δεν τους νοιάζει τίποτα. Μήπως θα έπρεπε να είναι πιο ενεργή η αστυνομία κυρίως τις βραδινές ώρες; Αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες είναι πραγματικά επικίνδυνο».

    Συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν

    Τα εν λόγω περιστατικά έρχονται να επιβεβαιώσουν τον «κανόνα» που ίσχυε το 2024. Η παραβατικότητα των ανηλίκων ήταν αρκετά έντονη το περασμένο έτος και φαίνεται πως συνεχίζει και το 2025. Το προηγούμενο φύλλο του «Ν» παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία του φαινομένου αυτού και έκανε λόγο για 16 κλοπές, 16 συλλήψεις, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι καταγράφηκαν και τρεις ληστείες το 2024. Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί εδώ ότι η πλειοψηφία των υποθέσεων αυτών που αφορούν τις κλοπές και τις ληστείες, έχει να κάνει με ανήλικα Ρομά όπως δηλαδή και στις περιπτώσεις των Ταξί

    Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας δίνουν ιδιαίτερη βάση στην παραβατικότητα ανηλίκων, τόσο σε επιχειρησιακό, όσο και σε προληπτικό επίπεδο, με διάφορες δράσεις.

    Στόχος των δράσεων αυτών είναι η προστασία των ανηλίκων και πρωταρχικός σκοπός  η αντιμετώπιση της παραβατικότητας και η εξάλειψη της βίας των ανηλίκων, καθώς και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων και των γονέων τους.

    «Κλοπές» και στις πιάτσες

    Ο υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του Ταξί Express Πάτρας Μίλτος Σπυρόπουλος αναφέρθηκε και σε μια άλλους είδους κλοπή στον MAX Fm 93,4. «Το πρόβλημα είναι παλιό έτσι και αλλιώς. Εγώ θα πάω όμως σε μια άλλη κλοπή. Το τελευταίο διάστημα λοιπόν μας κλέβουν θέσεις στις πιάτσες των ΤΑΞΙ. Αν δείτε σε όλες τις πιάτσες ειδικότερα του κέντρου δεν μπορούμε να μπούμε μέσα γιατί τα ΙΧ έχουν παρκάρει εκεί. Εμείς πρέπει να μπαίνουμε σε μια πιάτσα και δεν γίνεται να κυκλοφορείς ελεύθερος όταν έχεις Ταξί. Κανακάρη και Πατρέως πρέπει να κάνεις ‘’τάμα’’ για να βρεις θέση. Χρειάζονται οι πιάτσες μέσα στο κέντρο. Είναι απαραίτητο.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΣΕΠ: Με… κράτηση οι εξετάσεις για 15.000 θέσεις στο Δημόσιο

    Με… ραντεβού και με την εξεταστική διαδικασία να γίνεται...

    Ελληνικές τράπεζες: Η μείωση επιτοκίων φέρνει τριγμούς

    «Οι ελληνικές τράπεζες είναι μεταξύ των περισσότερο επωφελημένων στην...

    Προς ρεκόρ αμερικανών επισκεπτών στην Ελλάδα

    Καταρρίπτει κάθε προηγούμενο ρεκόρ η πρωτοφανής ζήτηση των Αμερικανών...
    Best Shop