Σουτζουκάκια σμυρναίικα ψημένα στον φούρνο

    Ημερομηνία:

    Τα σουτζουκάκια είναι παραδοσιακό και μαμαδίστικο φαγητό, δηλαδή φαγητό που προσφέρουμε σε αυτούς που αγαπάμε.

    Σύμφωνα με αυτή τη συνταγή, που σερβίρει 4 άτομα, τα σουτζουκάκια, αφού τηγανιστούν, ψήνονται με τη σάλτσα τους, στον φούρνο και όχι στην κατσαρόλα.

    Tip: τα σουτζουκάκια μας, θέλουν καλό ζύμωμα με τα δύο χέρια, για περίπου ένα δεκάλεπτο.

    Tip 2: Σερβίρουμε με βουτυράτο πιλάφι, που εμπλουτίζουμε, αν μας αρέσει, με καβουρδισμένα κουκουνάρια, ή με αφράτο πουρέ.

    Υλικά:

    Για τα σουτζουκάκια:

    • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από σπάλα, περασμένος μία φορά από τη μηχανή
    • 2 αυγά
    • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
    • 60 ml κόκκινο γλυκό κρασί, (Μαυροδάφνη)
    • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, τριμμένο
    • 3 φέτες (90 γρ.) λευκό ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό, καλά στυμμένο και θρυμματισμένο
    • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • λάδι για το τηγάνισμα
    ICECAP

    Για τη σάλτσα:

    • 3 μέτριες ώριμες ντομάτες, τριμμένες, μαζί με το ζουμί τους
    • 400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας (πασάτα)
    • 1 κουτ. σούπας πελτέ
    • 3-4 ολόκληροι κόκκοι μπαχάρι
    • 1 κοφτή κουτ. σούπας ζάχαρη
    • 40 ml ελαιόλαδο
    • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Ξεκινάμε ζυμώνοντας τα σουτζουκάκια και όλα τα υλικά για αυτά, με τα δύο χέρια, ώστε το μείγμα μας να γίνει αφράτο. Πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα, 6-8 εκατοστά μήκος και 2-4 εκατοστά πλάτος.

    Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λάδι, να καλυφθεί το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια σε δόσεις για 3-4 λεπτά (η κάθε δόση), γυρίζοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε μέτριο ταψί.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

    Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει. Περιλούζουμε με αυτήν τα σουτζουκάκια στο ταψί.

    Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο μετεωρολόγος Νικόλας Σερέτης για τον καιρό στην Πάτρα και στην Αχαΐα

    Περίοδος αστάθειας και φυσιολογικών θερμοκρασιών γράφει σε ανάρτηση του...

    Στην Πάτρα αυτό το Σάββατο 26-4 ο συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης

    Ο αγαπητός, πολυγραφότατος και επιτυχημένος συγγραφέας του «Σασμού», Σπύρος...

    Τεύκρος Σακελλαρόπουλος: Περί της Αποκατάστασης και Συντήρησης του Ρωμαϊκού Ωδείου των Πατρών

    Πριν από πολλά χρόνια είχα συμμετάσχει σε ένα συνέδριο...

    Πάτρα: Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στο Μιντιλόγλι (φωτο)

    Με λαμπρότητα τελέστηκε ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στο...