Αναζητάτε ένα γρήγορο, εύκολο και νόστιμο πιάτο με ψάρι; Αυτή η συνταγή για φιλέτο λαβράκι με δενδρολίβανο και λεμόνι είναι ιδανική επιλογή.
Με λίγα μόνο υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, θα έχετε ένα πιάτο γεμάτο γεύση και αρώματα που θα ενθουσιάσει τους πάντες.
Υλικά για τη συνταγή
1 φιλέτο λαβράκι
4 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
ελαιόλαδο
θαλασσινό αλάτι
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
Οδηγίες για τη συνταγή
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220C.
- Χαράσσουμε διαγώνια το λαβράκι στην πλευρά του δέρματος.
- Βάζουμε μια γενναιόδωρη ποσότητα δενδρολίβανου στις σχισμές.
- Αλείφουμε το υπόλοιπο ψάρι με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι.
- Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω μέχρι το δέρμα να αρχίσει να γίνεται τραγανό.
- Μεταφέρουμε στον καυτό φούρνο για 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε με φρέσκο λεμόνι και ελαιόλαδο.