![DIVICO](https://flamis.gr/wp-content/uploads/2024/12/DIVICO.png)
Αυτή η συνταγή για υγιεινή σαλάτα παντζαριού με κατσικίσιο τυρί και βινεγκρέτ βαλσάμικου έχει πλούσια γεύση και μπορεί να συμπληρώσει κάθε γεύμα. Απολαύστε την ως συνοδευτικό ή μετατρέψτε την σε κυρίως πιάτο με κοτόπουλο στη σχάρα.
Υλικά για τη συνταγή
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ιταλικά μυρωδικά
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 4 φλιτζάνια ψητά παντζάρια κομμένα σε κύβους (περίπου 1 κιλό)
- 2 φλιτζάνια ρόκα συσκευασμένη
- 2 μεγάλα πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
- 57 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο (περίπου 1/2 φλιτζάνι)
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα καρύδια
Οδηγίες για τη συνταγή
- Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι βαλσάμικο, το φρέσκο κρεμμύδι, τη μουστάρδα, τα ιταλικά μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τα παντζάρια, τη ρόκα, τα πορτοκάλια, το τυρί και τα καρύδια.
- Ανακατεύουμε απαλά για να αναμειχθούν.
![PhysioClinic](https://flamis.gr/wp-content/uploads/2025/01/physioclinic.jpg)