Συνταγή για ομελέτα με σπαράγγια και φέτα

    Ημερομηνία:

    Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για ομελέτα, εξαιρετική επιλογή για ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα. Η πλούσια γεύση των αυγών, η απαλή γεύση των σπαραγγιών και η αλμυρή της φέτας δημιουργούν έναν αρμονικό συνδυασμό. Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, ενώ τα σπαράγγια είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων. Μπορείτε να την προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα προσθέτοντας άλλα λαχανικά, τυριά ή μυρωδικά.

    Υλικά για τη συνταγή

    • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    • 6 σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα
    • ½ κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
    • ½ φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
    • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι
    • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
    • ½ κουταλάκι του γλυκού ξηρή ρίγανη
    • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
    • αλάτι στη γεύση
    • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
    • 6 μεγάλα αυγά
    • ¼ φλιτζάνι γάλα πλήρες
    • ½ φλιτζάνι τριμμένη φέτα
    • ¼ φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ

    Οδηγίες για τη συνταγή

    1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
    2. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας τα σπαράγγια και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για περίπου 3 λεπτά.
    3. Ρίχνουμε τις ντοματίνια, το σπανάκι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το βασιλικό και το αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και να μαραθεί το σπανάκι, για άλλα 3-5 λεπτά.
    4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα πιάτο.
    5. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα καθαρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά και το γάλα σε ένα μπολ και ρίχνουμε στο ζεστό βούτυρο, γυρίζοντας το τηγάνι για να καλυφθεί ολόκληρος ο πάτος με το μείγμα αυγών.
    6. Τραβάμε μια άκρη της ομελέτας με μια σπάτουλα και γέρνουμε το τηγάνι για να τρέξει το μη ψημένο αυγό από κάτω και να μαγειρευτεί.
    7. Συνεχίζουμε γύρω από το τηγάνι, σηκώνοντας την άκρη της ομελέτας και γέρνοντας το τηγάνι, μέχρι να ψηθεί όλο το μείγμα των αυγών. Πασπαλίζουμε την ομελέτα με αλάτι.
    8. Ρίχνουμε το μείγμα με τους ψημένα σπαράγγια στη μία πλευρά της ομελέτας και πασπαλίζουμε με φέτα και τσένταρ.
    9. Διπλώνουμε απαλά το μισό της ομελέτας πάνω από τα λαχανικά και το τυρί και πιέζουμε ελαφρά τις άκρες για να κλείσει η γέμιση μέσα.
    10. Μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθεί η γέμιση και να λιώσει το τσένταρ, για άλλα 1-2 λεπτά. Κόβουμε σε φέτες για το σερβίρισμα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τρίζει ο θεσμός της Eurovision: Αποχωρεί και πέμτπη χώρα από τον μουσικό διαγωνισμό της Βιέννης

    Τις τελευταίες ώρες πριν από την επίσημη λήξη της...

    Πιο δυνατές Belh@rra με drones ελικόπτερα

    Με τις ημέρες να μετρούν αντίστροφα μέχρι τις 18...

    Συναγερμός για το σπέρμα δωρητή με το «γονίδιο του καρκίνου» – Το έχουν λάβει επτά κλινικές στη χώρα μας

    Τουλάχιστον επτά κλινικές στην Ελλάδα έχουν λάβει σπέρμα από Δανό δότη, ο...

    Ανυποχώρητοι οι αγρότες σε όλη τη χώρα – Πού υπάρχουν μπλόκα, ποια σημεία ενισχύονται

    Στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε πολλά σημεία της...