Σεισμοί: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Αμοργός – Δεν σταματά να τρέμει η γη

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Αμοργού, με απόφαση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο των έκτακτων αναγκών και της διαχείρισης των συνεπειών που προκάλεσε η σεισμική δραστηριότητα.

    Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας με απόφασή του προχώρησε στην κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμοργού της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τη σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην παραπάνω περιοχή.

    Στο μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα οι σεισμικές δονήσεις στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού, στην περιοχή της Ανύδρου.

    Ειδικότερα λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα (03:14) σημειώθηκε σεισμός με μέγεθος 5 στην κλίμακα Pίχτερ με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται 24 χλμ νότια – νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.

    Επιπλέον από τις 03:35 έως τις 04:23 καταγράφηκαν 4 σεισμικές δονήσεις άνω των 4 βαθμών με μέγιστο μέγεθος το 4,6 στις 04:14 και επίκεντρο τα 25 χλμ. νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού

    Παράλληλα διαδοχικές ήταν οι σεισμικές δονήσεις από τις 10:29 έως τις 12:02 στην ίδια περιοχή καθώς καταγράφηκαν 10 σεισμοί άνω των 4 βαθμών της κλίμακας Pίχτερ με ισχυρότερη αυτή που σημειώθηκε στις 10:29 (4,9) με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται 27 χλμ νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.

    Όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος των δύο μόνιμων επιστημονικών επιτροπών του ΟΑΣΠ, που ασχολούνται με τα θέματα της σεισμικής επικινδυνότητας και της μείωσης του σεισμικού κινδύνου, καθώς και τα θέματα του ελληνικού ηφαιστειακού τόξου, καθηγητής Φυσικής Λιθόσφαιρας, Σεισμολογίας και Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, περισσότεροι από 1.100 σεισμοί έχουν συμβεί από την 1η Φεβρουαρίου, με μέγεθος πάνω από 3.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Ρουβίκωνας επιτέθηκε στο σπίτι του Τασούλα

    Επίθεση στο σπίτι του νέου προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα...

    Ευρώπη: Σε ποια αυτοκίνητα αναμένεται να πέσουν φέτος οι τιμές

    Εντός του έτους αναμένεται να μειωθούν οι τιμές των...

    Καλοριφέρ: Τα θερμαντικά σώματα ζεσταίνονται πιο γρήγορα με αυτό το κόλπο των 10 λεπτών

    Μήπως το καλοριφέρ σας δεν ζεσταίνεται όσο θα έπρεπε; Μάθετε πώς...

    Η Καλντέρα έχει ανυψωθεί 4 εκατοστά από τον Αύγουστο και έχει μετακινηθεί 6 εκατοστά προς ανατολάς, λέει ο Γκανάς

    Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στη Σαντορίνη και στα γύρω νησιά, ενώ...
    Best Shop