Ειδομένη: Εκτροχιάστηκε εμπορική αμαξοστοιχία – Ξηλώθηκε τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής

    Ημερομηνία:

    Εμπορική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε το βράδυ της Τρίτης, 11 Φεβρουαρίου στην Ειδομένη, πιθανότατα έπειτα από πρόβλημα στη μηχανή της.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της Karfitsa, μετά τις 23.00, η εμπορική αμαξοστοιχία που κατευθυνόταν από τον σταθμό της Ειδομένης στον σταθμό της Θεσσαλονίκης εκτροχιάστηκε, ξηλώνοντας μάλιστα κομμάτι της σιδηροδρομικής γραμμής.

    «Από την πρώτη εικόνα φαίνεται ότι πήγε μια ηλεκτρική μηχανή να πάρει μια θερμική, με ντίζελ δηλαδή και πίσω κενά βαγόνια για να τα μεταφέρει στον σταθμό της Θεσσαλονίκης. Η θερμική μηχανή εκτροχιάστηκε», αναφέρει στην Karfitsa ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΣΕ, Νίκος Τσικαλάκης.

    ICECAP

    Στο σημείο επιχειρούν συνεργεία του ΟΣΕ με γερανούς προκειμένου να εντροχιάσουν τη μηχανή, ενώ από το συμβάν δεν σημειώθηκε τραυματισμός.

    Ο κ. Τσικαλάκης δηλώνει ότι ελέγχονται όλα τα δεδομένα, ενώ είναι πιθανό να κλείσει ο σταθμός της Ειδομένης μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης. Όπως αναφέρει:

    «Οι γραμμές αυτές έκλεισαν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ζημιά είναι πάνω από 4 χλμ., οπότε για ένα δίμηνο θα είναι κλειστή η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας από τα Σκόπια. Θα έχουμε σύνδεση μόνο από τον Στρυμόνα, από την Βουλγαρία. Η Hellenic Train θα πρέπει να αποζημιώσει τον ΟΣΕ και τις άλλες εταιρείες, γιατί από εκεί περνούν και δύο ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα. Τα εμπορεύματα δεν θα μπορούν να περάσουν».

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    “Σταύρωση” και “Ανάσταση”

    Ακούγονταν οι αργόσυρτοι χτύποι της καμπάνας αντιλαλώντας το πένθος...

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Σύγκρουση ΙΧ με τρένο στην Ανθείας! Γνωστή γιατρός ο οδηγός του οχήματος

    Τροχαίο ατύχημα με σοβαρά τραυματία γνωστή γιατρό της Πάτρας...

    Κίνα: Ρομπότ έτρεξαν ημιμαραθώνιο μαζί με δρομείς

    Λάδωσαν τις αρθρώσεις του, έτρεξαν, και τερμάτισαν με επιτυχία...

    «Αστικό πάρκο άγριας ζωής»! Οδός Γερμανού στην Ανω Πόλη

    «Αστικό πάρκο άγριας ζωής» γράφει ένας αναγνώστης στα σχόλια...