Μια γευστική και εύκολη συνταγή για χοιρινό που συνδυάζει την ένταση της μουστάρδας με την γλυκύτητα του μελιού. Ιδανική για γεύμα μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά!
Υλικά:
4 χοιρινές μπριζόλες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας λευκό κρασί (προαιρετικά)
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (προαιρετικά για πιο κρεμώδη υφή)
Οδηγίες:
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να είναι έτοιμες.
Για την σάλτσα, ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το μέλι και το λευκό κρασί (αν χρησιμοποιούμε) σε ένα μπολ.
Αφού βγάλουμε τις μπριζόλες από το τηγάνι, ρίχνουμε το μείγμα της μουστάρδας στο ίδιο τηγάνι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (αν θέλουμε) για μια πιο κρεμώδη υφή και ανακατεύουμε καλά.
Επιστρέφουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι, περιχύνουμε με τη σάλτσα και τις αφήνουμε για λίγα λεπτά να απορροφήσουν τις γεύσεις.
Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας και απολαμβάνουμε!