Disney: Η θρυλική ταινία που θεωρείται «ακατάλληλη για παιδιά»

Ημερομηνία:

Όταν ακούμε «ακατάλληλες» ταινίες για παιδιά, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι συνήθως ανατριχιαστικά θρίλερ, εκρήξεις δράσης και σκηνές που κάνουν τους γονείς να σπεύδουν να καλύψουν τα μάτια των μικρών τους και σίγουρα όχι σε μια ταινία της Disney.

PHILOXENIA

Σίγουρα όμως, κανείς δεν θα έδειχνε με τρόμο την… «Πεντάμορφη και το Τέρας»! Και όμως, υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι η εμβληματική ταινία της Disney ίσως κρύβει πιο προβληματικά στοιχεία από ό,τι νομίζαμε.

Η θρυλική ταινία της Disney που… χαρακτηρίζουν «ακατάλληλη για παιδιά»

Η Δρ. Victoria Cann, καθηγήτρια Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο East Anglia, δεν μασάει τα λόγια της: «Αυτή η ταινία δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται! Το Τέρας παρουσιάζεται ως μια βραδυφλεγής βόμβα οργής, έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή!»

Αν το καλοσκεφτούμε, η ιστορία όντως έχει κάποια… περίεργα vibes. Μια νεαρή κοπέλα αιχμαλωτίζεται σε ένα κάστρο από ένα οργισμένο, τριχωτό πλάσμα και – αντί να φρικάρει και να βρει τρόπο να το σκάσει – αρχίζει να τον συμπαθεί!

Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι στην ταινία έχουμε μια κλασική περίπτωση του συνδρόμου της Στοκχόλμης. Ενώ παράλληλα, ισχυρίζεται πως το μήνυμα είναι: «Αν δείξεις αρκετή υπομονή, ακόμα και ο πιο οξύθυμος σύντροφος θα μεταμορφωθεί σε πρίγκιπα»;

Και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν το Τέρας τελικά μεταμορφώνεται… τι βλέπουμε; Έναν ξανθό, γαλανομάτη άνδρα, λες και η ομορφιά αυτόματα συνεπάγεται καλοσύνη!

 

Μάλιστα, η εν λόγω καθηγήτρια κατηγορεί ευθέως την Disney, ότι προσπαθεί να περάσει ύπουλα κάποιο στερεότυπο.

Όπως και να ‘χει, μικροί και μεγάλοι εξακολουθούν να λατρεύουν αυτή την ταινία. Μήπως όμως ήρθε η ώρα να την ξαναδούμε με λίγο πιο υποψιασμένο μάτι;

 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Άννα Βαγενά για τη βράβευση από το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης: Αισθάνομαι περήφανη και χαρούμενη

Το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης επέστρεψε στο νησί του Οδυσσέα...

Νοσοκομείο Ρίου: Λιθοτριψία… με αδέσποτα

Είχαμε αναφερθεί και παλαιότερα στο flamis.gr στο ζήτημα της...

Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι γράφουν με το δεξί, σύμφωνα με νέα έρευνα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%83%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%b9-%ce%ac%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%bf/

Έρχονται μέτρα στήριξης για καύσιμα: Ο αλλαγές σε πετρέλαιο θέρμανσης και diesel – Οι 3+1 παρεμβάσεις

Νέο πακέτο ενεργειακών μέτρων στήριξης προς τα νοικοκυριά και...