ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΥ… «ΤΟΝ ΕΚΟΨΑΝ»! Ερχεται μήνυση στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο!

    Ημερομηνία:

    Νέος σάλος μετά από τις αποκαλύψεις της «Πολιτείας» για τους 180 που απολύονται

     Λίγες ημέρες μετά την γνωστή υπόθεση με την προκήρυξη 180 θέσεων – προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε απόλυση οι 162 ήδη εργαζόμενοι Πατρινοί), έρχεται άλλη μία «βόμβα» που «σκάει» στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα. Όπως είναι γνωστό, μετά από 18 χρόνια λειτουργίας το ΕΑΠ που έχει έδρα την Πάτρα, απέκτησε διοικητική αυτοτέλεια και δική του πρυτανική αρχή και αποφάσισαν το εξής: Ότι ένα μέλος του ΑΣΕΠ, ευρύτερα γνωστό με την ιδιότητα αυτή και με συνεχή παρουσία στον δημόσιο βίο, δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα για να εκλεγεί καθηγητής Δημόσιας Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο! Ο νόμος προβλέπει ότι για την εκλογή αναπληρωτών καθηγητών απαιτείται επαγγελματικό έργο υψηλού επιπέδου σχετικό με τη θέση που προκηρύσσεται. Και οι του ΕΑΠ στην Πάτρα, αφού πρώτα τον ανακήρυξαν ομόφωνα αναπληρωτή καθηγητή για το συγγραφικό του έργο, τον «έκοψαν» μια και όπως υποστηρίζουν, ο Σύμβουλος του ΑΣΕΠ και Πρόεδρος επί σειρά ετών της Επιτροπής που επέλεγε τους Διευθυντές του Δημοσίου δεν αποδεικνύει κατάλληλο και υψηλού επιπέδου επαγγελματικό έργο στη Δημόσια Διοίκηση!

    Η υπόθεση είναι βέβαιο πώς δεν θα σταματήσει εκεί. Μαθαίνουμε ότι το πρώην μέλος της Αρχής θα υποβάλλει μήνυση στα μέλη ΔΕΠ που αμφισβήτησαν τη θητεία του στο ΑΣΕΠ. Και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά: Αλήθεια, τι λέει για όλα αυτά ο αρμόδιος υπουργός; Έτσι δικαιώνεται η πρωτοβουλία του να κάνει το ΕΑΠ κανονικό Πανεπιστήμιο με τον ίδιο νόμο που θέσπισε τα ιδιωτικά ΑΕΙ; Έτσι λειτουργούν τα «ανοικτά πανεπιστήμια»;

    Να σημειωθεί ότι το γνωστικό αντικείμενο του Τομέα, στον οποίο θα διοριζόταν ο πρώην σύμβουλος του ΑΣΕΠ, αφορά το διοικητικό σύστημα και τη λειτουργία του Δημοσίου, ενώ φοιτούν σε αυτόν εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι που προσπαθούν να αποκτήσουν πτυχίο για να αναβαθμιστούν υπηρεσιακά και να διεκδικήσουν την ανέλιξή τους στην υπαλληλική ιεραρχία.

    Αλήθεια, τι μήνυμα δίνει το ΕΑΠ σ’ αυτούς τους ανθρώπους όταν το ίδιο το Πανεπιστήμιο που επέλεξαν για τις σπουδές τους αποκλείει με ωμό τρόπο στελέχη που έχουν διακριθεί για την πολύχρονη και συνεπή προϋπηρεσία τους στο ιδιαίτερα ευαίσθητο πεδίο των αξιοκρατικών επιλογών στο Δημόσιο;

    Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΙΑ

    Τραγική ειρωνεία στην όλη ιστορία είναι ότι στελέχη της παλαιότερης διοίκησης του ΕΑΠ, πριν αυτό «ενηλικιωθεί» αποκτώντας μετά από χρόνια διοικητική αυτοτέλεια και δική του πρυτανική αρχή, είχαν συνεργαστεί στενά (2018) με τον «κομμένο» Σύμβουλο του ΑΣΕΠ για να εκδοθεί η προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις. Πρόκειται για το γνωστό θέμα που η «Πολιτεία» έφερε στο φως της δημοσιότητας για τις επικείμενες προσλήψεις 162 ατόμων με ταυτόχρονες 180 απολύσεις ήδη εργαζομένων Πατρινών!

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πριν απ’ τον Δεκαπενταύγουστο οι νέες χρεώσεις στα ΑΤΜ – Αντιμέτωπα με λουκέτο χιλιάδες μηχανήματα

    Την Παρασκευή θα ψηφιστεί εκτός απροόπτου το νομοσχέδιο της...

    «Καθαρή» από νέα πολυανθεκτικά η Μονάδα Εντατικής του Νοσοκομείου Ρίου

    Στην υπερπληρότητα και την αναγκαιότητα αύξησης κλινών λόγω υπερπροσέλευσης,...

    Ο 46χρονος που δολοφονήθηκε, η γυναίκα από την Πάτρα και ο αστυνομικός

    Οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας Σάκη Γκολφίνου στο...

    Διπλή συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα, για το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

    Σε διαδοχικές συνεδριάσεις συνέρχεται την Δευτέρα 28 Ιουλίου 2025...