Κόλπος του Μεξικού: Η Πρόεδρος της χώρας απειλεί τη Google για την αλλαγή ονομασίας

    Ημερομηνία:

    Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ απείλησε σήμερα να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της Google, εάν η αμερικανική εταιρεία συνεχίσει να χρησιμοποιεί στους χάρτες της την ονομασία «Κόλπος της Αμερικής».

    Φλίγκος

    «Θα περιμένουμε την απάντηση της Google και, διαφορετικά, θα προχωρήσουμε σε νομικές διαδικασίες», είπε η Σέινμπαουμ, κατά τη διάρκεια της τακτικής της συνέντευξης Τύπου.

    ICECAP

    Η επικεφαλής του μεξικανικού κράτους έδωσε στη δημοσιότητα μια δεύτερη επιστολή της κυβέρνησης της, με ημερομηνία 11η Φεβρουαρίου και παραλήπτη τη Google, στην οποία υπογραμμίζει ότι το διάταγμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μετονομάζει μονάχα ως Κόλπο της Αμερικής το τμήμα των ΗΠΑ προς τον βορρά, και όχι εκείνο του Μεξικού και της Κούβας, προς τον νότο, που θεωρούνται «εθνικά εδάφη» και τελούν «υπό τη δικαιοδοσία» των δυο χωρών.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, Χουάν Ραμόν ντε λα Φουέντε, επισήμανε πως «σε καμία συνθήκη το Μεξικό δεν θα αποδεχθεί τη μετονομασία μιας γεωγραφικής ζώνης που περιλαμβάνει ένα τμήμα της επικράτειάς του και το οποίο βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία του».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι swingers που είχαν μαζευτεί στην Κρήτη επισκέφτηκαν την ιστορική Μονή Αρκαδίου

    Ενα… οργιαστικό τριήμερο πολυεθνικών διαστάσεων έζησαν τα «ανοιχτόμυαλα» ζευγάρια που...

    Τέρενς Κουίκ: Η selfie με την κόρη του και οι ευχές για τα γενέθλιά της – ΦΩΤΟ

    Ο Τέρενς Κουίκ ευχήθηκε δημόσια χρόνια στην κόρη του που είχε...

    Χαμός σε πανηγύρι – «Έφυγαν» τραπέζια και καρέκλες μετά την παρεξήγηση δύο τοπικών προέδρων

    Το μεσημέρι της Κυριακής, το ετήσιο πανηγύρι στα Ψαχνά...

    ΦΡΙΚΗ: 25χρονη και η σύντροφος της βίασαν, κακοποίησαν και σκότωσαν το 20 μηνών παιδί της

    Βάναυσο θάνατο από τα χέρια της μητέρας της και της συντρόφου...