Φασολάκια πλατιά με κιμά: Συνταγή από τη Μικρά Ασία

    Ημερομηνία:

    Αυτή η συνταγή έρχεται από Μικρασιάτισσα νοικοκυρά. Το φαγητό αυτό συνηθίζεται στη γειτονική Τουρκία και οι Έλληνες της Μικράς Ασίας, το έφτιαχναν συχνά.

    Τα παλιά χρόνια, βέβαια, τα λαχανικά ήταν φρέσκα και τα μαγείρευαν, πάντα στην εποχή τους, αλλά σήμερα μπορούμε να το φτιάξουμε όποτε θέλουμε κάτι νόστιμοελαφρύ και υγιεινό. Ακόμη και διαίτης φαγητό, το λες.

    Επίσης, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, με κιμά από κοτόπουλο ή γαλοπούλα, για να γίνει ακόμη πιο ελαφρύ.

    Σερβίρουμε το τα φασολάκια με τον κιμά, σε θερμοκρασία δωματίου, χλιαρά και όχι καυτά, συνοδεύοντας με λίγο γιαούρτι και φρέσκο προζυμένιο ψωμί.

    Υλικά:

    • 1 κιλό φρέσκα φασολάκια πλατιά, φρέσκα(καθαρισμένα) ή κατεψυγμένα
    • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος (ζητήστε από σπάλα)
    • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
    • 2 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
    • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
    • αλάτι – πιπέρι

    Εκτέλεση: 

    Βάζουμε σε μια χαμηλή κατσαρόλα τον κιμά, να καβουρδιστεί. Ανακατεύουμε καλά για 5-6 λεπτά και ύστερα ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό να βράσει.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πιει τελείως το νερό.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά.

    Ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα βάζουμε μια στρώση τα μισά φασολάκια, μια στρώση τον μισό κιμά και επαναλαμβάνουμε για άλλες δύο, ίδιες στρώσεις: φασολάκια – κιμά, εναλλάξ.

    Ρίχνουμε 1 1/2 ποτήρι νερό και ανάβουμε το μάτι, σε μέτρια φωτιά.

    Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να δέσει η σάλτσα. Τσεκάρουμε το αλατοπίπερο και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται.

    Αν η σάλτσα δεν έχει δέσει και είναι νερουλή, τη σουρώνουμε και τη βράζουμε ξεχωριστά, μέχρι να μειωθεί και να πυκνώσει.

    Αν, πάλι, το φαγητό δεν έχει βράσει και τα υγρά έχουν εξατμιστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

    Πριν σερβίρουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Σύριγγες και χρήση ναρκωτικών σε Πλατεία της Πάτρας – ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

    Εικόνες που σοκάρουν στην Πλατεία Ψαροφαϊου! Αναγνώστης της «Πολιτείας»...

    ΣΥΝΤΑΓΗ: Γίγαντες φούρνου με μείγμα tikka masala και ελιές

    Υλικά Μερίδες: 4 300 γρ. γίγαντες 100 γρ. κρεμμύδι ξερό,...

    Παγκόσμια αναγνώριση για το μαγαζί του καθηγητή σεισμολογίας Ακη Τσελέντη στο Φισκάρδο – ΦΩΤΟ

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%bd%cf%8e%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b1%ce%b6%ce%af-%cf%84%ce%bf/