Τσικνοπέμπτη: Οδηγίες της ΕΕΚΕ για ασφαλές ψήσιμο στη ψησταριά

    Ημερομηνία:

    Με αφορμή την γιορτή της Τσικνοπέμπτης αύριο 19 Φεβρουαρίου, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας εξέδωσε οδηγίες για το ασφαλές ψήσιμο.  

    Η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής. Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.

    Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ:

    • Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
    • Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
    • Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
    • Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
    • Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
    • Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
    • Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΙΕΛΚΑ για σούπερ μάρκετ: Φτηνότερα απορρυπαντικά, ακριβότερα τα κρέατα – Τι άλλαξε τον Ιούνιο

    Μικρή υποχώρηση κατά 0,35% κατέγραψαν οι τιμές στα σούπερ μάρκετ τον Ιούνιο...

    Στις Βρυξέλλες με τον Ευρωπαίο Επίτροπο ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φ. Ζαΐμης

    Στις Βρυξέλλες, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Βαλκανίων & Ευξείνου...

    Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων ζητούν παράσταση κατηγορίας κατά Τριαντόπουλου

    Οι πρώτες δηλώσεις παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας από συγγενείς θυμάτων...

    Τηλεοπτική σειρά του MEGA είχε «προβλέψει» το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

    Η καυστική ατάκα της Λίτσας Μπακλάφα στους "Συμπέθερους απ’...