Taste Atlas: Το ελληνικό παραδοσιακό γλυκό που υμνεί ο γαστρονομικός οδηγός

    Ημερομηνία:

    Έχει πλούσια γεύση και βελούδινη υφή, σερβίρεται με κρύο νερό και λατρεύεται από μικρούς και μεγάλους. Ο λόγος για το υποβρύχιο ή αλλιώς τη βανίλια.

    To Taste Atlas ξεχωρίζει το ελληνικό παραδοσιακό γλυκό και του αφιερώνει ειδική ανάρτηση στα social media.

    Η ιστορία του υποβρύχιου

    Το γλυκό πήρε την ονομασία υποβρύχιο επειδή σερβίρεται σε ένα κουτάλι, βυθισμένο σε γυάλινο ποτήρι γεμάτο με κρύο νερό.  Σύμφωνα με την παράδοση το γλυκό το εμπνεύστηκε στην Κωνσταντινούπολη ένας Χιώτης ζαχαροπλάστης.

    Το ονόμαζαν άσπρο γλυκό και στη συνέχεια έγινε το αγαπημένο κέρασμα στα αρχοντικά σπίτια της Πόλης. Όταν οι Χιώτες, πρόσφυγες πια, επέστρεψαν στο νησί τους, πρόσθεσαν άρωμα μαστίχας. Εξάλλου υπάρχουν πολλές παραλλαγές στη γεύση του υποβρυχίου, όπως μαστίχα, βανίλια, ροζ τριαντάφυλλο, φιστίκι.
    ICECAP

    Ο γαστρονομικός οδηγός χαρακτηρίζει το υποβρύχιο «γλυκιά απόλαυση».

    Όπως γράφει χαρακτηριστικά: «Το υποβρύχιο είναι μια παραδοσιακή γλυκιά απόλαυση, που αποτελείται από μια παχιά, αρωματισμένη ζαχαρόπαστα, που συχνά παρασκευάζεται με άρωμα μαστίχας, βανίλιας ή τριαντάφυλλου. Σερβίρεται σε ένα κουτάλι και στη συνέχεια βυθίζεται σε ένα ποτήρι κρύο νερό.

     

    Το κρύο νερό σκληραίνει ελαφρώς την πάστα, καθιστώντας την μαστιχωτή και επιτρέποντάς σας να την φάτε αργά, ενώ απολαμβάνετε τη γλυκιά γεύση. Το υποβρύχιο είναι μια νοσταλγική απόλαυση στην Ελλάδα, που συχνά συνδέεται με παιδικές αναμνήσεις ή καλοκαιρινή απόλαυση. Είναι απλό αλλά αγαπητό, ειδικά όταν ο καιρός είναι ζεστός όταν το δροσιστικό κρύο νερό έρχεται σε αντίθεση με τη γλύκα της υποβρύχιας» καραμέλας».

     

    Η ανάρτηση του Taste Atlas για το υποβρύχιο

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο μετεωρολόγος Νικόλας Σερέτης για τον καιρό στην Πάτρα και στην Αχαΐα

    Περίοδος αστάθειας και φυσιολογικών θερμοκρασιών γράφει σε ανάρτηση του...

    Στην Πάτρα αυτό το Σάββατο 26-4 ο συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης

    Ο αγαπητός, πολυγραφότατος και επιτυχημένος συγγραφέας του «Σασμού», Σπύρος...

    Τεύκρος Σακελλαρόπουλος: Περί της Αποκατάστασης και Συντήρησης του Ρωμαϊκού Ωδείου των Πατρών

    Πριν από πολλά χρόνια είχα συμμετάσχει σε ένα συνέδριο...

    Πάτρα: Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στο Μιντιλόγλι (φωτο)

    Με λαμπρότητα τελέστηκε ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στο...