Taste Atlas: Το ελληνικό παραδοσιακό γλυκό που υμνεί ο γαστρονομικός οδηγός

    Ημερομηνία:

    Έχει πλούσια γεύση και βελούδινη υφή, σερβίρεται με κρύο νερό και λατρεύεται από μικρούς και μεγάλους. Ο λόγος για το υποβρύχιο ή αλλιώς τη βανίλια.

    To Taste Atlas ξεχωρίζει το ελληνικό παραδοσιακό γλυκό και του αφιερώνει ειδική ανάρτηση στα social media.

    Η ιστορία του υποβρύχιου

    Το γλυκό πήρε την ονομασία υποβρύχιο επειδή σερβίρεται σε ένα κουτάλι, βυθισμένο σε γυάλινο ποτήρι γεμάτο με κρύο νερό.  Σύμφωνα με την παράδοση το γλυκό το εμπνεύστηκε στην Κωνσταντινούπολη ένας Χιώτης ζαχαροπλάστης.

    Το ονόμαζαν άσπρο γλυκό και στη συνέχεια έγινε το αγαπημένο κέρασμα στα αρχοντικά σπίτια της Πόλης. Όταν οι Χιώτες, πρόσφυγες πια, επέστρεψαν στο νησί τους, πρόσθεσαν άρωμα μαστίχας. Εξάλλου υπάρχουν πολλές παραλλαγές στη γεύση του υποβρυχίου, όπως μαστίχα, βανίλια, ροζ τριαντάφυλλο, φιστίκι.

    Ο γαστρονομικός οδηγός χαρακτηρίζει το υποβρύχιο «γλυκιά απόλαυση».

    Όπως γράφει χαρακτηριστικά: «Το υποβρύχιο είναι μια παραδοσιακή γλυκιά απόλαυση, που αποτελείται από μια παχιά, αρωματισμένη ζαχαρόπαστα, που συχνά παρασκευάζεται με άρωμα μαστίχας, βανίλιας ή τριαντάφυλλου. Σερβίρεται σε ένα κουτάλι και στη συνέχεια βυθίζεται σε ένα ποτήρι κρύο νερό.

     

    Το κρύο νερό σκληραίνει ελαφρώς την πάστα, καθιστώντας την μαστιχωτή και επιτρέποντάς σας να την φάτε αργά, ενώ απολαμβάνετε τη γλυκιά γεύση. Το υποβρύχιο είναι μια νοσταλγική απόλαυση στην Ελλάδα, που συχνά συνδέεται με παιδικές αναμνήσεις ή καλοκαιρινή απόλαυση. Είναι απλό αλλά αγαπητό, ειδικά όταν ο καιρός είναι ζεστός όταν το δροσιστικό κρύο νερό έρχεται σε αντίθεση με τη γλύκα της υποβρύχιας» καραμέλας».

     

    Η ανάρτηση του Taste Atlas για το υποβρύχιο

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η πιο γρήγορη συνταγή για σπαγγέτι μπολονέζ

    Τα σπαγγέτι με σάλτσα μπολονέζ είναι ένα κλασικό πιάτο που μπορεί...

    Ποιο είναι το καλύτερο ζώδιο στον ζωδιακό κύκλο;

    Η γενναιοδωρία και η καλοσύνη είναι δύο αξίες που...

    ΠΑΤΡΑ: Τα χόρτα “καλύπτουν” τον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου

    Τα χόρτα και το… πράσινο σκεπάζουν το πεζοδρόμο της...

    Μισθωτοί – ελεύθεροι επαγγελματίες: Ιδιο εισόδημα, διαφορετικός φόρος

    Παράγουν, φορολογούνται στην πηγή, δεν μπορούν να αποκρύψουν εισοδήματα...