Το ιδανικό τυρί για κάθε burger (όχι, δεν βάζουμε παντού το ίδιο)

    Ημερομηνία:

    Το σωστό τυρί που λιώνει για μπέργκερ με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, με κοτόπουλο ή γαλοπούλα, και μπέργκερ λαχανικών, για γεύση σε άλλο επίπεδο

    Το ιδανικό τυρί για κάθε burger (όχι, δεν βάζουμε παντού το ίδιο)

    Τσένταρ

    Κλασική επιλογή, το οποίο το βρίσκουμε και πολλές διαφορετικές ποικιλίες (παλαιωμένο, με chili flakes κλπ.). Ένα μπέργκερ με μοσχάρι ταιριάζει περισσότερο με τα πιο έντονα και παλαιωμένα τσένταρ, ενώ τα μπέργκερ με κοτόπουλο και γαλοπούλα αγαπάνε περισσότερο το πιο ήπιο και λευκό τσένταρ. Ταιριάζει πολύ με τα πιο αλμυρά υλικά και αναδεικνύει το αυγό και τα κρεμμύδια όταν μπουν μέσα στο μπέργκερ.

    Ελβετικό τυρί

    Ή αλλιώς το τυρί έμενταλ, ταιριάζει πολύ στα cheeseburgers. Σε λεπτές φέτες είναι ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να γευτούν περισσότερο το κρέας. Με την ήπια γεύση του αφήνει τα υπόλοιπα υλικά να λάμψουν ενώ ταυτόχρονα με την ωραία λιωμένη του υφή, κάτι το μπέργκερ πολύ πιο λαχταριστό και ζουμερό. Ταιριάζει ιδιαίτερα και στα μπέργκερ οσπρίων, αλλά και σε αυτά με φιλέτο κοτόπουλο.

    Μπλε τυρί

    Μια αναπάντεχη και ιδιαίτερη προσθήκη, που ταιριάζει ιδιαίτερα σε πιο βαριά μπέργκερ, όπως με μοσχάρι και διάφορα κρεατικά (μπέικον, λουκάνικο κλπ.). Λιώνει τόσο όσο, συγκρατώντας ωραία τα πιο crispy toppings, και συνδυάζεται με γλυκιές και πικάντικες σάλτσες.

    Το ιδανικό τυρί για κάθε burger (όχι, δεν βάζουμε παντού το ίδιο)

    Κατσικίσιο τυρί

    Όχι η πρώτη επιλογή που θα σκεφτούμε αν και θα έπρεπε. Κόβεται εύκολα, αλλά επειδή θρυμματίζεται μπορούμε να το αλείψουμε στο ψωμί. Ισορροπεί τέλεια με τος πιο γλυκιές γεύσεις της κέτσαπ, με τα μανιτάρια και την ντομάτα, ενώ αγαπά ιδιαίτερα τη μουστάρδα και τις πίκλες. Είναι λιπαρό και κρεμώδες, προσθέτοντας σώμα στο μπέργκερ και ταιριάζει με vegan εκδοχές, με μπέργκερ οσπρίων μοσχάρι και αρνάκι.

    Η κλασική επιλογή των Ιταλών για σάντουιτς, αξίζει μία θέση και στη λίστα των καλύτερων τυριών για μπέργκερ. Ταιριάζει και με τα κρεατικά, συνδυάζεται ωραία με τραγανό μπέικον, ενώ είναι αρκετά ήπιο ώστε να μην καπελώνει τις υπόλοιπες γεύσεις σε ένα μπέργκερ λαχανικών.

    Μπρι

    Πλούσιο, λιπαρό, και όταν λιώνει, ακαταμάχητο. Οι περισσότεροι δεν το έχουν δοκιμάσει ακόμα μέσα μπέργκερ, είναι όμως μέχρι να κάνουν την αρχή. Το μπρι ταιριάζει με τα πάντα, όμως, για την καλύτερη ισορροπία γεύσεων, καλύτερα να μην προστεθεί σε μπέργκερ μια πιο βαριά και πλούσια σε γεύση κρέατα, όπως το μοσχάρι. Μπορούμε να το επιλέξουμε για μπέργκερ με κοτόπουλο ή γαλοπούλα, Αν θέλουμε να το απογειώσουμε γευστικά μπορούμε να τολμήσουμε να το συνοδεύσουμε σε σάλτσα κράνμπερι. Ακόμη, θα δροσίσουν τη συνολική γεύση, τα φρέσκα πράσινα φυλλώδη,

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φιλέτα μπακαλιάρου με κους-κους: Η συνταγή που έγινε ταινία

    Από τότε που είδα την ταινία «Κους κους με...

    Η Τζένιφερ Λόπεζ είναι και επίσημα single μετά το διαζύγιο με τον Μπεν Άφλεκ – Τα δάκρυα που «έπνιξε» επί σκηνής

    Η Τζένιφερ Λόπεζ είναι και πάλι ελεύθερη και ωραία – αλλά...

    Τέμπη – Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Νέα συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα από την αγωνιώδη αναζήτηση των συγγενών (βίντεο)

    Νέα συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα, απο τη μοιραίο βράδυ της σύγκρουσης...

    Πασίγνωστος Έλληνας τραγουδιστής διατηρεί και… δεύτερο διαμέρισμα, κρυφά από την σύζυγό του

    Σύμφωνα με αποκάλυψη της εκπομπής Super Κατερίνα στον ALPHA, την Παρασκευή 21...
    Best Shop