Μπράλος – Αμφισσα: Οι νέες ημερομηνίες για την παράταση στο έργο – Τι αλλάζει με την αναβάθμιση

    Ημερομηνία:

    Το έργο κατασκευής του οδικού τμήματος Μπράλος-Αμφισσα έλαβε παράταση, με νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης την 9η Φεβρουαρίου 2028. Η απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αποδίδει την καθυστέρηση σε ζητήματα απαλλοτριώσεων και σε τροποποιήσεις της μελέτης για την κατασκευή δύο σηράγγων. Οι εργασίες στις εξόδους των σηράγγων καθυστέρησαν λόγω ιδιωτικών εκτάσεων, με την οριστική ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων να πραγματοποιείται στις 25 Νοεμβρίου 2024.

    Αναβάθμιση 31 χιλιομέτρων και τεχνικά έργα

    Το έργο περιλαμβάνει συνολικά 31 χιλιόμετρα αναβαθμισμένου οδικού δικτύου. Πέρα από το βασικό τμήμα Μπράλος-Αμφισσα (24 χλμ.), κατασκευάζεται και η παράκαμψη Γραβιάς-Μεταλλεία βωξίτη (5 χλμ.), καθώς και η μικρότερη παράκαμψη Γραβιάς (2 χλμ.). Οι υποδομές περιλαμβάνουν δύο σήραγγες συνολικού μήκους 4,7 χλμ., επτά γέφυρες, έξι ισόπεδους κόμβους, ανισόπεδες και υπόγειες διαβάσεις, καθώς και ένα δίκτυο δευτερευουσών οδών.

    Αρχικά είχε προγραμματιστεί η κατασκευή μίας διπλής σήραγγας, ωστόσο αποφασίστηκε η δημιουργία δύο μονών σηράγγων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Η νέα διαμόρφωση περιλαμβάνει δίδυμες σήραγγες μήκους 2.200 μέτρων, αποτελώντας το μεγαλύτερο τεχνικό έργο του τμήματος Μπράλος-Αμφισσα.

    ICECAP
    Εχει ήδη εκταμιευθεί προκαταβολή ύψους 30,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι εργασίες προχωρούν με την ανάδοχο εταιρεία να έχει εγκατασταθεί και να έχει ξεκινήσει τις πρώτες φάσεις της κατασκευής.
    Ο διαγώνιος άξονας και η σημασία του

    Ο δρόμος αποτελεί τμήμα του διαγώνιου άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο, συνδέοντας τέσσερις μεγάλους αυτοκινητόδρομους: Ιόνια οδό, Ολυμπία οδό, ΠΑΘΕ και Ε65. Η ολοκλήρωσή του θα δημιουργήσει μια κρίσιμη οδική σύνδεση μεταξύ ανατολικής και δυτικής Ελλάδας, ενώ αναμένεται να προσφέρει νέες αναπτυξιακές δυνατότητες σε Φθιώτιδα, Φωκίδα και Αιτωλοακαρνανία. Επιπλέον, το έργο εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μεταφορές 2021-2027», διασφαλίζοντας τη χρηματοδότησή του από ευρωπαϊκούς πόρους.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πολυεπίπεδη η παρέμβαση της Co2gether στο Σωφρονιστικό κατάστημα Πάτρας

    Πολυεπίπεδη η παρέμβαση της Co2gether στο Σωφρονιστικό κατάστημα Πάτρας Η Co2gether,...

    Δυτική Ελλάδα: 35χρονη κατήγγειλε τον σύντροφό της – Την απείλησε ότι θα την κάψει…

    Συναγερμός σήμανε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στις Αρχές...

    ΠΑΤΡΑ – ΤΩΡΑ: Εσωσαν άτομο οι γείτονες στα Μποζαϊτικα – Σπεύδει αστυνομία στο σημείο

    Συναγερμός στις 6 το απογευμα σε πάροδο της οδού...

    «Πάσχα» ελπίδας και ευθύνης

    Παναγιωτόπουλος Γιώργος, Καθηγητής, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών      Το Πάσχα, πέρα από...