Φανταστική συνταγή για ψητή μπριζόλα με σαλάτα ντομάτας

    Ημερομηνία:

    Αυτή η συνταγή για ψητή μπριζόλα με σαλάτα ντομάτας είναι ένα κλασικό πιάτο με μια σύγχρονη πινελιά.

    Το μυστικό της επιτυχίας έγκειται στο κόψιμο της μπριζόλας αμέσως μετά το ψήσιμο, ώστε να συγκεντρωθούν οι χυμοί και να δημιουργήσουν μια νόστιμη σάλτσα. Η φρέσκια σαλάτα ντομάτας με το πικάντικο τσίλι συμπληρώνει τέλεια το πιάτο.

    Υλικά

    500 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
    ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
    ⅓ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
    1 μικρή πιπεριά τσίλι, καθαρισμένη από τους σπόρους και κομμένη σε φέτες
    2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
    ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
    1 κιλό πλαίσιο
    ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

    Οδηγίες
    • Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία ή ζεστάνετε ένα τηγάνι γκριλ σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
    • Ανακατέψτε τα ντοματίνια, το κόλιανδρο, το ελαιόλαδο, το τσίλι, το σκόρδο και το ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Αφήστε στην άκρη.
    • Αλατοπιπερώστε το πλαίσιο με το υπόλοιπο ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.
    • Ψήστε μέχρι ο πυρήνας να φτάσει τους 63°C για μέτριο-ψημένο, περίπου 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
    • Μεταφέρετε το πλαίσιο σε μια καθαρή ξύλινη σανίδα κοπής και κόψτε σε λεπτές φέτες κατά μήκος των ινών. Διανείμετε τις φέτες σε 4 πιάτα.
    • Ρίξτε τους χυμούς που έχουν μαζευτεί στην ξύλινη σανίδα πάνω από το κρέας και καλύψτε με τη σαλάτα ντομάτας.
    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Με Μπάκα και Μαρκέτο το κόμμα Κασσελάκη

    Ο Θέμης Μπάκας «τρέχει» ουσιαστικά το κόμμα Κασσελάκη (Κίνημα...

    Πάτρα: Προσοχή στα μεταλλικά φρεάτια

    Πατάς ένα από αυτά τα μεταλλικά φρεάτια που συναντάς...

    Καθαρά Δευτέρα: Πόσο θα κοστίσει φέτος η λαγάνα

    Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι αναμένεται να κινηθεί φέτος...
    Best Shop