Γαλακτομπούρεκο σε κανταΐφι με άρωμα μαστίχας!

    Ημερομηνία:

    Υλικά για την γέμιση
    1.200ml γάλα
    1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
    6 αυγά
    1 κ 1/2 φλιτζ.ζάχαρη
    250γρ βούτυρο
    4-5 σταγόνες μαστίχα (λικέρ ή αιθέριο έλαιο)
    ξύσμα από 1 λεμόνι
    600γρ κανταΐφι σε θερμοκρασία δωματίου.
    150 γρ βούτυρο

    Υλικά για το σιρόπι
    4 φλιτζ. ζάχαρη
    2 και 1/2 φλιτζ νερό
    χυμό από 1/2 λεμόνι
    Ετοιμασία
    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και σταδιακά ρίχνουμε το σιμιγδάλι,
    ανακατεύοντας συνεχώς.Μόλις πήξει το μείγμα και αρχίζει να βράζει ,
    το απομακρύνουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

    Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο μείγμα με την
    κρέμα μαζί με το 1/3 από το βούτυρο.
    Προσθέτουμε τη μαστίχα και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Φλίγκος

    Παίρνουμε μισό από το κανταΐφι και το τρίβουμε λίγο με τα δάχτυλά μας.
    Τοποθετούμε σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί μια μικρή
    ποσότητα έτσι ώστε να μοιάζει με φωλίτσα ή μπάλα.

    Κάνουμε ένα μικρό κοίλωμα στη μέση και βάζουμε κρέμα.Βάζουμε από επάνω λίγο κανταΐφι για να την καλύψουμε.Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ως ότου τελειώσουν τα υλικά μας.

    GLEARNET

    Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και περιχύνουμε το κανταΐφι.Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα στην κορυφή.
    Σιγοβράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί , περίπου 8-10 λεπτά.

    Το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο ζεστό κανταΐφι.
    Σκεπάζουμε το κανταΐφι με μία πετσέτα και το αφήνουμε για μια ώρα
    να σταθεί πριν το σερβίρουμε.

    * Εάν θέλουμε γαρνίρουμε με στραγγισμένα γλυκά του κουταλιού
    το περγαμόντο ταιριάζει μοναδικά!

    * Τα γαλακτομπούρεκο το έφτιαξα χρησιμοποιώντας ατομικά φορμάκια
    και σιροπιάζοντας τα όλα μαζί σε ένα ταψάκι , τα άφησα 10′ και αναποδογύρισα για να σιροπιαστούν και από την άλλη πλευρά.
    * Και φυσικά έφτιαξα και ένα γαλακτομπούρεκο  με  τον κλασικό τρόπο ,
    κανταΐφι κρέμα , κανταΐφι.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυτός είναι ο Πατρινός επιχειρηματίας που πήρε το κατάστημα που έκλεισε στη Ρήγα Φεραίου – ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b1-2/

    Ποια περιοχή της Πάτρας απεικονίζεται στην φωτογραφία;

    Πρόκειται για την Εγλυκάδα

    ΠΑΤΡΑ: Που ήταν αυτό το κτίριο που στέγαζε την Εθνική Τράπεζα το 1900;

    Άποψη της οικίας Χαϊδόπουλου, όπου στεγαζόταν η Εθνική τράπεζα,...

    ΠΑΤΡΑ: Κάνει θραύση το βιβλίο του δημοσιογράφου Διονύση Ζακυνθινού

    Ο Διονύσης Ζακυνθινός με εξήντα κομμάτια παζλ στήνει και...