Πάτρα: Συνάντηση με Μπλέτσα για το Αιολικό Πάρκο στον Πατραϊκό

    Ημερομηνία:

    Η συντονιστική ομάδα της Επιτροπής Αγώνα Φορέων Βόρειας Πάτρας και Παραλιακού Μετώπου Ναυπακτίας συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Ελλάδας, κ. Μπλέτσα, για το κρίσιμο ζήτημα της εγκατάστασης υπεράκτιου αιολικού πάρκου στον Πατραϊκό και Κορινθιακό Κόλπο.

    Φλίγκος
    ICECAP

    Οπως αναφέρει η Επιτροπή σε ανακοίνωση της:

    “Ο κ. Μπλέτσας επιβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη τοποθετηθεί αρνητικά στο έργο μέσω σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Επισημάνθηκε ότι η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση παραβιάζει χωροταξικά και περιβαλλοντικά κριτήρια και θα έχει μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο θαλάσσιο οικοσύστημα, την αλιεία, τον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής.

    Η Επιτροπή Αγώνα ζήτησε από την Περιφέρεια να ενισχύσει τις παρεμβάσεις της προς την κυβέρνηση, να στηρίξει την προετοιμασία νομικών ενεργειών και να συμβάλει στη διεκδίκηση τροποποιήσεων στο εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό των ΑΠΕ.

    Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία του Πατραϊκού και Κορινθιακού Κόλπου και καλούμε την τοπική κοινωνία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σταθούν δίπλα μας”.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Τα 10 καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Πάτρα» – Κανάλι στο youtube προτείνει τις ιδέες του (video)

    Η Πάτρα διαθέτει μια σειρά από αξιοθέατα που συνδυάζουν...

    ΠΑΤΡΑ: Ξεκινούν εργασίες στην Πλαζ

    Εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν στην Πλαζ της Πάτρας σύντομα...

    Σεξουαλική ζωή: Τι δυσαρεστεί το 50% των γυναικών

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%83%ce%b5%ce%be%ce%bf%cf%85%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b6%cf%89%ce%ae-%cf%84%ce%b9-%ce%b4%cf%85%cf%83%ce%b1%cf%81%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%af-%cf%84%ce%bf-50-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b3-2/

    Το φάρμακο που «χτυπά» φλεγμονή και χοληστερόλη και μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%84%ce%bf-%cf%86%ce%ac%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%87%cf%84%cf%85%cf%80%ce%ac-%cf%86%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%ae-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%87%ce%bf/