Η κλασική συνταγή για αφράτο σνίτσελ

    Ημερομηνία:

    Το αφράτο καλοπαναρισμένο και καλοτηγανισμένο σνίτσελ, είναι φαγητό ονειρικό.

    Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και μάλιστα την κεντρική Ευρώπη το βρίσκει κανείς σε όλους τους καταλόγους εστιατορίων.

    Έχει και αυτό, τα μυστικά του για το σωστό πανάρισμα και τηγάνισμα.

    Μπορεί να σερβιριστεί με πατάτες τηγανητές, πουρέ, πατατοσαλάτα ή βουτυράτο πιλάφι με μυρωδικά.

    Ζητήστε από τον χασάπη να σας δώσει κομμάτια λεπτά κομμάτια χοιρινού, πάχους 1 εκατοστού, το πολύ, από σχετικά άπαχο μέρος του μπουτιού, τα οποία θα είναι χτυπημένα με το ειδικό σφυράκι, για να «κολλήσει» καλά το πανάρισμα στο κρέας.

    Υλικά:

    • 8 λεπτά χοιρινά σνίτσελ
    • 1/2 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη και θυμάρι (κοπανισμένα)
    • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
    • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 3 μεγάλα αυγά, χτυπημένα με 2 κουτ. σούπας γάλα
    • 300 γρ. τριμμένη φρυγανιά
    • αλάτι-πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Αλείφουμε, με πινέλο, τα σνίτσελ και στις δύο πλευρές με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

    Πασπαλίζουμε με πιπέρι και τα αποξηραμένα μυρωδικά, αλλά δεν αλατίζουμε, σε αυτή τη φάση.

    Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με λίγο αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Σε ένα άλλο πιάτο απλώνουμε την τριμμένη φρυγανιά.

    Αλευρώνουμε και από τις δύο πλευρές, ένα ένα τα σνίτσελ, πιέζοντάς τα, να εισχωρήσει σε όλες τις πτυχώσεις του κρέατος. Τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

    Το βουτάμε κατόπιν, στο αυγό, να βραχεί, καλά, παντού. Στο τέλος, περνάμε το σνίτσελ από τη φρυγανιά, μέχρι να καλυφθούν παντού.

    Ετοιμάζουμε όλα τα κομμάτια του κρέατος.

    Ζεσταίνουμε καλά, το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζοντας τόσο λάδι, ώστε να γεμίσει το 1/3 του σκεύους. Δοκιμάζουμε αν έχει ζεσταθεί, ρίχνοντας λίγο αλεύρι, που θέλουμε να «τσιτσιρίσει» αμέσως.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αττική: Μπήκαν οι πρώτες κάμερες με AI στην παραλιακή

    Ξεκίνησε η εγκατάσταση των 388 «έξυπνων» καμερών παρακολούθησης κυκλοφορίας...

    Με το τραγούδι «Του Αιγαίου τα μπλουζ» αποχαιρέτησαν τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ συγγενείς και φίλοι στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας

    Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης αποχαιρέτησαν τον γνωστό ηθοποιό Αλμπέρτο...

    Ανδρέας Τσώκος: «Η ΒΙ.ΠΕ. Πατρών στην Αιχμή της Αναπτυξιακής μας Στρατηγικής»

    Με κεντρικό άξονα την ενίσχυση της βιομηχανικής δραστηριότητας στην...

    Γιατί οι κτηνοτρόφοι παραμένουν στον δρόμο

    του Δημήτρη Γ. Παλούμπη, Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών – Διεθνών...