Ελβετία: Πρόστιμο 1000000 δολάρια στη Morgan Stanley λόγω… Άκη Τζοχατζόπουλου

    Ημερομηνία:

    Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας επέβαλε πρόστιμο ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων στις ελβετικές δραστηριότητες της Morgan Stanley, επειδή δεν έκανε αρκετά για να αποτρέψει έναν από τους συμβούλους πελατών της να διαπράξει νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες το 2010.

    Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο ανέφερε ότι η προηγούμενη οντότητα του δανειστή, η Bank Morgan Stanley (Switzerland) AG, ήταν υπεύθυνη για την αποτυχία να εμποδίσει τον σύμβουλο να ξεπλύνει περιουσιακά στοιχεία που προέρχονταν αρχικά από πράξεις δωροδοκίας στην Ελλάδα.

    Η υπόθεση αφορούσε τον εκλιπόντα, πρώην υπουργό Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ξέπλυμα χρήματος από ελληνικό δικαστήριο το 2013. Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, οι δωροδοκίες πήγαν σε λογαριασμούς ενός αχυράνθρωπου και ξαδέλφου του Τσοχατζόπουλου στην τράπεζα στην Ελβετία, γεγονός που οδήγησε σε επακόλουθη έρευνα.

    Η Morgan Stanley καλείται να πληρώσει και τα έξοδα της διαδικασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Morgan Stanley (Switzerland) GmbH συνεργάστηκε με τους εισαγγελείς και είχε ενημερώσει το γραφείο του γενικού εισαγγελέα ότι θα παραιτηθεί από το δικαίωμά της να αντιταχθεί στην απόφαση επιβολής ποινής.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ολυμπιακός για Αλέξη Κούγια: «Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό σε όλους μας»

    Τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του Αλέξη Κούγια εξέφρασε η...

    Σκάφος του Λιμενικού έπεσε πάνω σε βραχονησίδα στη Σκύρο – Τραυματίστηκε μέλος του πληρώματος

    Στο σημείο έφτασε ελικόπτερο που μετέφερε τον 47χρονο τραυματία...

    Κάγια Κάλας: «Το NATO η καλύτερη εγγύηση για την Ουκρανία»

    «Το NATO θα ήταν η καλύτερη εγγύηση για την...
    Best Shop